120 W bezdrôtové nabíjanie to zvládne v priebehu 15 minút.

Čínski výrobcovia patria v posledných rokoch k hlavným ťahúňom trhu z hľadiska vylepšovania a zrýchľovania technológií na nabíjanie smartfónov. A najnovšia technológia od Xiaomi posunula teoretické maximum opäť o kus ďalej.

Xiaomi oficiálne prezentovalo 200 W káblové a 120 W bezdrôtové nabíjanie. Technológia sa nazýva HyperCharge a 4000 mAh batériu dokáže nabiť pomocou kábla z 0 % na 100 % za 8 minút. Prvých 50 % kapacity batérie sa nabije v priebehu 3,5 minúty. HyperCharge nabíjanie je dostupné aj v bezdrôtovej verzii s výkonom 120 W. V tomto prípade trvá kompletné nabitie 4000 mAh batérie štvrťhodinu, pričom polovica batérie sa nabije za 7 minút.

Xiaomi prezentovalo nové ultrarýchle nabíjanie prostredníctvom oficiálneho videa, ktoré zverejnilo na svojom YouTube kanáli. Výrobca okrem rýchlosti nabíjania a výkonu novej technológie bližšie nešpecifikoval ďalšie detaily. Zatiaľ tiež nie je známe, či a kedy sa dostane táto technológia reálne na trh.

Je pravdepodobné, že Xiaomi ešte musí zoptimalizovať teploty batérie a zariadenia počas takto rýchleho nabíjania, pretože vysoké teploty môžu spôsobovať rýchlejšie opotrebovanie batérie v telefóne. Pripomeňme, že Xiaomi aktuálne ponúka 120 W káblové nabíjanie v telefóne Xiaomi Mi 10 Ultra – ten sa však na Slovensku nepredáva.

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Nabíjate váš telefón správne? Tu sú tipy, ako na to

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit