V našej redakcii testujeme aj smart zariadenia pre starostlivosť o telo, medzi ktoré patria aj napríklad sonické zubné kefky, ktoré sme testovali. Do redakcie sa nám dostala ďalšia vychytávka, ktorá môže vašu ústnu hygienu ešte viac zlepšiť.

Ide o sprchu na medzizubné priestory Dione C8 Oral Irrigator, ktorá stojí iba 22 eur. 

Dizajn s jemnými kontúrami

Toto zariadenie je na pohľad trošku masívnejšie, no elegantný bielo-strieborný dizajn mu dodáva ladnejšie kontúry, aby vo vašej kúpeľni nepôsobilo ako päsť na oko. Samotné telo zariadenia má 22 cm, a spolu plastovou tryskou 30 centimetrov. V spodnej časti je nádobka na vodu, ktorá vystačí na jedno čistenie. Centrálnym tlačidlom sprchu aktivujete a môžete sa prepínať medzi režimami. V zadnej časti je ešte šachta na nabíjanie a otvor na dopĺňanie vody.

Obsah balenia

Zariadenie je dodávané v jednoduchej škatuli, spolu s anglickým návodom a šnúrou na nabíjanie. Výrobca počíta, že už doma máte USB nabíjačku k mobilu, preto samotná nabíjačka nie je súčasťou balenia. Samozrejmosťou sú ešte tri silikónové špičky, ktoré je možné nasadiť na trysku. Ak napríklad nosíte zubný strojček, nájdete tu špeciálnu špičku určenú pre vyčistenie priestorov medzi strojčekom a zubom.

Parametre, ktoré zaujmú

Zariadenie má kapacitu batérie 700 mAh, ktorej úplné nabitie trvá približne 3 hodiny. Odporúčame zariadenie nabíjať po každom čistení, pretože na jedno úplné nabitie vydrží pracovať maximálne 8 čistení. Jeho váha je iba 215 gramov a vďaka zúženému stredu tela sa pohodlne drží v rukách. Poteší aj vodeodolnosť na úrovni IPX7 – dočasné ponorenie.

Princíp fungovania a čistiace režimy

Ústna sprcha, alebo sprcha na medzizubné priestory slúži na vypláchnutie medzizubných priestorov bez potreby použitia kefky na medzizubné priestory. Táto sprcha má tri čistiace režimy – slabý, stredný a silný. Ich použitie závisí na používateľovi a jeho preferenciách. Slabý režim je skôr pre ľudí s citlivými ďasnami a silný – pulzný režim, pre používateľov, ktorý si potrpia na dokonale vyčistené zuby. Pulzný režim je z hľadiska čistenia skutočne najvýraznejší. Pulzne a pod vyšším tlakom vstrekuje vodu do medzizubných priestorov, pričom ich dokonale vypláchne.

Na samotné čistenie si budete musieť zvyknúť. Striekajúca voda v ústach nie je vždy príjemný pocit, no po niekoľkých čisteniach si na tento pocit zvyknete. My sme si medzizubné priestory čistili tak, že sme boli naklonení nad umývadlom a nechali vodu priamo z úst vytekať. Keďže je zariadenie vodeodolné na úrovni dočasného ponorenia, nemala by byť stekajúca voda problém.

Verdikt

Toto zariadenie naozaj zvyšuje pocit čistých zubov a zlepšuje ústnu hygienu, ak ho používate pravidelne. Medzizubnú sprchu odporúčame používať aspoň pri jednom dennom čistení zubov. Napriek používaniu ústnej medzizubnej sprchy však odporúčame pravidelne používať aj kefku na medzizubné priestory, pri ktorej máte väčšiu kontrolu a viete, ako ste si medzizubný priestor vyčistili.

Cena

Cena zariadenia Dione C8 Oral Irrigator je teraz na úrovni 22,62 eur a je možné si ju objednať priamo cez Gearbest.com cez tento link vrátane poštovného. Ak uvažujete nad kúpou sonickej zubnej kefky, pozrite si napríklad našu recenziu na sonickú kefku Soocas, ktorá stojí iba 34 eur a má funkcie profesionálnej zubnej kefky.

Prečítajte si aj:

Čo je sonická zubná kefka? A ako si so sonickou kefkou umývať zuby? (VIDEO)

Značky:

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.