Výkon, spotreba a parametre

Z pohľadu výkonu je to Huawei P10 v inom šate. Zaujímavé však je, že rozdiely sa v benchmarkoch nájdu. Je tu najnovšia nadstavba EMUI 5.1 a telefón je skutočne rýchly. Počas mesiaca sme nemali jedno jediné zaseknutie alebo spomalenie telefónu. Naozaj vidno, že ide o vyladenú záležitosť. Mimochodom, práve na tlačovej konferencii v Berlíne sa týmto chválili. My sme boli na predstavení tohto telefónu priamo tam a rýchlejšie reakcie ako pri konkurenčných modeloch bolo jedným z hlavných bodov prezentácie.

Procesor Kirin 960 je spoľahlivý procesor, ktorý patrí medzi špičku. Je super výkonný, no je tu jeden problém. Ten zbadáte aj pri iných telefónoch s týmto CPU. Napríklad pri Honor 8 Pro ako aj spomínanom Huawei P10. Ak totiž telefón používať bez výrazného multimediálneho zaťaženia, vydrží vám s prehľadom celý deň, možno dva, no skôr 1,5 dňa.

Akonáhle začnete nakrúcať videá alebo fotografovať, batéria ide rapídne dole a telefón sa začne výrazne zahrievať. Na jednu stranu je to fajn, pretože fotoaparát poskytuje rýchle reakcie, no neraz sme počas fotografovania ale o nakrúcania videa na 45 minútovej tlačovej konferencii prišli o 20 ÷ 35% kapacity batérie.

Na trhu sa objavujú telefóny so 6 GB RAM, no tento má 4 GB RAM. Ako sme si v praxi overili, je to kapacita, ktorá vám reálne bude postačovať. Samozrejme, vieme ju zaplniť celú nejakou hrou a strihaním videa na telefóne. Nie je to však o tom, čo vieme z telefónu vyžmýkať ale o tom, ako ho reálne používame. Takže táto kapacita je úplne v poriadku. Nemusíte sa hnať za vyššími kapacitami. Hoci výrobcovia majú konfigurácie napríklad so 6 GB RAM a 128 GB úložiskom.

Nechýba podpora rýchleho nabíjania a technológie Smart Power 5.0. Napriek tomu, sme nemali pocit, že by telefón vydržal nejak výrazne dlhšie ako konkurencia. Chválime aspoň podporu rýchleho nabíjania. Za pol hodiny sa dostanete na 40% kapacity batérie ak je úplne vybitá. Telefón odporúčame nabíjať dodávanou nabíjačkou, inak bude proces trvať podstatne dlhšie.

Audio

Pozastavíme sa špeciálne pri zvuku. Reproduktor, ktorý je na spodnej hrane hrá naozaj veľmi dobre. Jeho reprodukcia ponúka aj podarený basový zážitok. Naozaj sme k telefónu nepripájali žiadny externý reproduktor za „49 EUR“. Bolo by to zbytočné. Na počúvanie hudby bez slúchadiel je to ideálny spôsob a ide o jeden z najlepšie hrajúcich reproduktorov.

Po pripojení slúchadiel máte možnosť využiť zvukové efekty Huawei Histen. Ide o technológiu 3D audia, ktorá je vhodná pre rôzne typy slúchadiel a ponúka efekt priestorového zvuku. Nastaviť sa dá sila efektu a k tomu môžete využiť aj ekvalizér. Ocenili sme túto technológiu. Viac pri sledovaní filmov alebo hraní hier so slúchadlami. Pri hudbe môže byť niekedy reprodukcia skreslená. Najmä ak si zvolíte tzv. širokú reprodukciu.

Obsah recenzie

  1. Konštrukcia a vyhotovenie
  2. Výkon, spotreba a parametre
  3. Operačný systém
  4. Fotografovanie
  5. Verdikt

1 2 3 4 5

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.