Telefón, ktorý zaujme, no zároveň prináša priveľa otázok. Kúpiť Huawei P10 alebo Honor 9, keďže majú takmer identickú výbavu?

Honor 9 testujeme už mesiac a je to telefón, ktorý sa dá skutočne dobre používať. Hneď na úvod spomenieme, že je to najšmykľavejší telefón, aký sme kedy testovali. Je síce nádherný ale na zemi bol za mesiac testovania toľko čo iné telefóny za pol roka až rok.

V tomto smere je naozaj nepraktický. Poďme však pekne poporiadku. Začíname prehľadom technických parametrov, aby ste si mohli urobiť predstavu o jeho výkone.

Nami testovaný model je vo farbe Glacier Gray.

Prehľad parametrov:

OSAndroid 7.0 Nougat
Displej5,15” displej, rozlíšenie 1920 × 1080 px, 16 mil. farieb, 428 PPI
ChipsetOsemjadrový CPU Kirin 960, 4 × 2,4 GHz, 4 × 1,8 GHz
RAM / úložisko4 GB RAM + 64 GB ROM
Grafický procesorMali G71MP8, API Vulkan
Batéria3200 mAh, Fast Charge 9V/2A
FotoaparátDuálny 20 Mpx (Mono) + 12 Mpx (RGB), 8Mpx selfie
Video4K / 30fps, 1080p / 60fps, predný 1080p / 30fps
Konektivita802.11 a/b/g/n/ac, 2,4 GHz / 5 GHz
USB-C
Bluetooth 4.2
Rozmery147 × 71 × 7 mm
Hmotnosť155 g

Konštrukcia a vyhotovenie

Light Catcher, takto telefón prezentuje Honor. Faktom je, že je to nádherný kúsok a je to to najlepšie, čo má značka Honor vo svojej ponuke. Hoci je tu ešte model Honor 8 Pro, ktorý sme takisto testovali. No to už je rozmerovo väčší telefón.

Nádherné spracovanie so skleneným zadným krytom z 15-tich vrstiev vytvára nádherné odlesky. Zadný kryt je skutočne vydarený a oba fotoaparáty ako aj dvojica fotoaparátov, duálne LED blesky alebo laserové ostrenie, všetko je v jednej línii a nič nepresahuje.

Kryt je bokoch zaoblený. Rovnako sú zaoblené aj hrany telefónu a na prednej strane je použitý „2.5D“ displej, ktorý má ochranné sklo zaoblené na všetkých štyroch okrajoch. Výrobca už o ňom hovorí ako o 3D skle práve pre zaoblenie na hornej a spodnej strane.

Displej má uhlopriečku s dĺžkou 5,15“, vďaka tomu je jemne užší a dobre sa drží v ruke. Vlastne toto sa nám na telefóne veľmi páčilo. Opäť sme radi, že vlajková loď nemusí byť nutne príliš dlhá alebo široká. Na hornej hrane je okrem jedného z mikrofónov aj infračervený snímač. Telefón poslúži ako diaľkové ovládanie. Huawei má aplikáciu, ktorá obsahuje databázu snáď všetkých mysliteľných zariadení. Tie, ktoré tam nie sú, si môžete pridať.

Pod displejom je snímač odtlačkov na multifunkčnom tlačidle Domov. V systéme sa dá nastaviť, či chcete virtuálne tlačidlá alebo ovládať systém cez tento hardvérový snímač. My sme zvolili hardvérový variant. Je to pohodlné a spoľahlivé riešenie.

Najmä sa nám páčilo to, že krátkym dotykom sa dostanete o krok späť. To je rýchle a najmä veľmi praktické. Funguje to identicky ako pri Huawei P10. Aj tento telefón sme preverili detailne a jeho veľký test nájdete na našom webe.

Na spodnej hrane je USB-C konektor a audio konektor. Výborne, máme radi audio konektor na spodnej hrane. Je to praktickejšie ako ho mať na tej hornej. Hrany nie sú ničím výnimočné, na pravej je dvojité tlačidlo ovládania hlasitosti, pod ním tlačidlo na vypnutie displeja. Na druhej hrane je hybridný slot na dve Nano SIM karty alebo Nano SIM + microSDXC do 256 GB. Takto sme ho využívali aj my. Jedna SIMka a rozšírenie 64 GB úložiska o ďalších 128 GB prostredníctvom super rýchlej karty SanDisk Extreme Pro A1.

Obsah recenzie

  1. Konštrukcia a vyhotovenie
  2. Výkon, spotreba a parametre
  3. Operačný systém
  4. Fotografovanie
  5. Verdikt

1 2 3 4 5

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.