Nádherný smartfón od Motoroly a veľmi dobre fotí. Vlastne nám najviac prekážal práve jeho tvar…

Tento smartfón sme netrpezlivo očakávali v redakcii. Jeho oficiálne predstavenie bolo už v septembri v Berlíne, podobne ako pri mnohých iných smartfónoch jesene 2017. Chceli sme si vyskúšať najkrajší telefón od Motoroly a zároveň sme boli zvedaví na jeho výbavu a používanie. Už jeho okázalý fotoaparát s dvoma objektívmi prezrádza niečo viac. Testovali sme ho v čiernej farbe. Nevyzerá zle, no v tomto farebnom vyhotovení nijako výrazne nezaujme. Textári na marketingu sa zhodli, že táto čierna sa volá Super Black.

Sterling Blue

Pozrite si aj farbu Sterling Blue. Tá sa naozaj vydarila a telefón vyzerá absolútne perfektne. Túto farbu považujeme za unikátnu spomedzi smartfónov ostatných značiek. Získali sme ho aj v strieborno-modrej farbe a doplnili galériu o tento špeciálny kúsok.

To najlepšie z Moto X4:

  • 5,2“ Full HD displej
  • Duálny fotoaparát
  • NFC, nabíjanie TurboPower, snímač odtlačkov
  • Moto rozšírenia
  • Kvalitné fotografie
  • Vodeodolný

Konštrukcia a vyhotovenie

Telo je chránené sklom Gorilla Glass po oboch stranách. Výrobca nešpecifikuje o akú verziu ide. Je to kovový smartfón a už pri prvom dotyku budete cítiť jeho pevnosť. Konštrukcia je naozaj silná a typovo sa podobá na modely zo série G. Zaoblené hrany sú pekné, no z telefónu robia klzký nástroj. Sú totiž mierne matné a nemajú takú priľnavosť ako sklo. Je to detail a tým že je Moto X4 menší, dá sa lepšie uchopiť do rúk.

Čakali sme, že zadná strana bude extrémne šmykľavá. Položiť si telefón na nohavice, napríklad pri ceste vlakom alebo lietadlom je riziko. Bude na zemi skôr, ako ho stihnete chytiť. Treba s tým rátať a trendom super hladkého skla sa vydal snáď každý výrobca. Paradoxne sa menej šmýka na stole. Je to ale tým, že má vyvýšený fotoaparát a kruhové lemovanie. Vyzerá ako hodinky.

Spodná časť má UCB-C konektor a vedľa neho audio konektor. Výborne, aj v časoch bezdrôtových slúchadiel sme radi, keď je 3,5 mm jack na spodnej hrane. Po pravde stále sú prípady, kedy sme radi, že tu taký konektor vôbec je. Na boku sú ovládacie tlačidlá hlasitosti, ktoré sú samostatné a tretie je na vypnutie displeja. Veľmi dobre sa stláčajú a aj takýto detail si všimnete. Dve Nano SIM karty môžete vložiť z hornej hrany. Hybridný slot podporuje pamäťovú kartu do 2 TB. Musíte sa teda rozhodnúť, čo je pre vás prednejšie. My sme vystačili so 64 GB úložiskom a tak sme do telefónu nepotrebovali pridávať úložný priestor.

Pod displejom je štandardne snímač odtlačkov, ktorý je zároveň ovládacím prvkom systému. Podporuje gestá a tak na základe dotykov nahradí virtuálne tlačidlá. My sme Moto X4 ovládali takto. Kto chce, môže si ponechať štandardné ovládacie tlačidlá Androidu.

Telefón vyzerá ako z jedného celku. Tento dojem je správny a je to preto, lebo má certifikáciu IP68. Sami sme sa presvedčili, že sa telefónu nič nestalo, keď bol ponorený vo vode takmer hodinu. Avšak nie v maximálnej hĺbke 1,5 pre túto certifikáciu.

Obsah recenzie

  1. Konštrukcia a vyhotovenie
  2. Výkon, spotreba a parametre
  3. OS a Moto rozšírenie
  4. Fotografovanie
  5. Verdikt a parametre

1 2 3 4 5

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.