Výkon, spotreba a parametre

Vyššia stredná trieda s čistým Androidom. To znamená nielen 70 815 bodov v AnTuTu ale aj naozaj rýchly systém a smartfón použiteľný aj na náročné hry. Jasné, že reakciami bude v niektorých prípadoch pomalší, ale výkon má dostatočný. Pri bežnom používaní nebudete ničím limitovaný a aplikácie sa spúšťajú takmer okamžite. Keby sme hodnotili celkovú plynulosť systému, dostali by sme sa v mnohých prípadoch na lepšie výsledky ako pri takmer dvojnásobne drahších smartfónoch. Nie vždy, ale telefón je dobre vyladený a celkový zážitok z používania je nadštandardný.

Je tu procesor Snapdragon 630. Má osem jadier a maximálnu frekvenciu 2,2 GHz. My sme s týmto modelom spokojní a považujeme ho za dobré znamenie jednak po stránke rýchlosti a tiež po stránke celkových možností. Teda napríklad aj toho, že telefón zvládne 4K@30 fps.

Tým, že je tu 4 GB RAM a čistý Android sami uznáte, že naše hodnotenie plynulosti systému nie je prehnané ani merané na jednej stránke vo webovom prehliadači. Výrobca zvolil 5,2“ displej. To je rozmer, ktorý sa pri štandardnom pomere strán 16:9 minulý rok osvedčil aj iným výrobcom. Vďaka nemu nemusí byť telo veľmi veľké a displej má stále dobrú zobrazovaciu plochu aj na filmy.

Batéria má kapacitu 3000 mAh. Telefón vydrží do dvoch dní, celý deň pri bežnom až náročnejšom používaní. Na predĺženie výdrže je vhodné použiť šetriaci režim, ktorý pomôže vo výdrži v pohotovostnom režime. Batéria sa nabíja cez rýchle nabíjanie zvané TurboPower s 15 W nabíjačkou a je to jedna z najlepších vlastností na telefóne. Vďaka tomu sme ho mali vždy nabitý. V kombinácii s čistým Androidom a celkovou efektivitou správy energie, to bolo ďalšie plus.

Obsah recenzie

  1. Konštrukcia a vyhotovenie
  2. Výkon, spotreba a parametre
  3. OS a Moto rozšírenie
  4. Fotografovanie
  5. Verdikt a parametre

1 2 3 4 5

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.