Philips 328P6VJEB obsahuje 31,5-palcovú obrazovku s VA panelom.

Rozlíšenie je v tomto prípade 4K a obrazovka je plochá. Monitor má špičkové spracovanie, ktoré je elegantné a funkčné zároveň. Oceňujeme dobrú prispôsobiteľnosť stojana.

Rozlíšenie 3840 × 2160 môžete používať s frekvenciou až 60 Hz. Maximálny jas je na úrovni 300 cd/m2 a štandardný kontrast 3000:1. Kontrast je najlepší v rámci testovaných monitorov. Odozva je na úrovni 4 ms.

Je zrejmé, že tento monitor je zameraný najmä na náročnejších používateľov, ktorí hľadajú riešenie na prácu. Philips 328P6VJEB v tomto smere poteší podporou zobrazenia viacerých zdrojov na jednej obrazovke a to v režime PIP alebo PBP. V prvom prípade ide o klasický režim obraz v obraze. Druhý režim rozdelí obrazovku monitora na dve rovnaké polovice a každá zobrazuje iný zdroj.

Pozorovacie uhly a zobrazenie farieb, ako aj podsvietenie monitora, sú na výbornej úrovni. Monitor vyniká 10-bitovým zobrazením farieb, ktoré prináša bohatú hĺbku s 1,074 miliardy farieb a 12-bitovým interným spracovaním. K dispozícii je niekoľko nastavení monitora pre rôzne spôsoby používania a technológie Flicker-free pre minimalizovanie blikania, SmartContrast pre dynamické prispôsobenie kontrastu a SmartResponse pre minimalizovanie doby odozvy, ktoré sme spomínali aj v prípade ostatných Philips monitorov. Škoda, že tlačidlá na zmenu nastavení sú dotykové. Nie je to príliš pohodlné riešenie.

Chválime aj bohatú portovú výbavu, ktorá obsahuje VGA, DVI, DisplayPort aj HDMI 2.0 port. Nechýba USB hub so štvoricou USB 3.0 portov. Jeden z nich umožňuje rýchle nabíjanie.

Cena: 634,90 eur
Zapožičal: Philips

Plusy

+ Celkové spracovanie
+ Bohatá výbava portov
+ 10-bitové zobrazenie farieb
+ 4K rozlíšenie

Mínusy

– Dotykové tlačidlá nastavení

Verdikt

Philips 328P6VJEB je výborné riešenie, ak hľadáte veľký displej so 4K rozlíšením. Výbava monitora je na jednotku, treba sa však pripraviť na vyššiu cenu. Tá je však zodpovedajúca.

Parametre testovaného monitoru:

ModelPhilips 328P6VJEB
Veľkosť uhlopriečky a typ displeja31,5″, VA, 1,07 miliardy farieb
Rozlíšenie a frekvencia3840 × 2160, 60 Hz
Udávaná doba odozvy4 ms
Maximálny jas a kontrast300 cd/m2, 3000:1
Nastaviteľnosť stojanaVýška, náklon, natočenie
PortyDisplayPort 1.2, HDMI 2.0, VGA, DVI, 4 × USB 3.0

Prečítajte si aj:

Recenzia Philips 278E8QJAB: Monitor so zaoblenou obrazovkou

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit