Sonické elektrické zubné kefky sú dostupné v rôznej kvalite a v rôznych cenových kategóriách.

Model HX9903 má označenie DiamondClean Smart a patrí k tomu najlepšiemu na trhu. Súčasťou balenia sú tri kefkové nadstavce, ktoré sú zamerané na starostlivosť o ďasná, odstraňovanie povlaku alebo lepšie čistenie s dôrazom na belosť zubov.

Takisto si môžete dokúpiť špeciálny nadstavec na čistenie jazyka. Je praktické, že kefka automaticky rozpozná nadstavec a automaticky upraví intenzitu vibrácií. V balení tiež nájdete štýlový pohár s integrovanou bezdrôtovou nabíjačkou a cestovné puzdro.

Čistenie pomocou sonickej kefky vyžaduje trochu zvyku, zvlášť, pokiaľ ste si doteraz čistili zuby iba bežnými kefkami. Rozdiel v kvalite umývania zubov je však výrazný, minimálne pocitovo, keď si po nich prejdete jazykom. V tomto smere kefku chválime.

Sonicare HX9903 podporuje Bluetooth prepojenie so smartfónom a mobilnou aplikáciou. Tá je praktická počas prvých umývaní zubov, keď si zvykáte na sonickú kefku. Následne sa zaobídete aj bez telefónu v ruke. Aplikácia zobrazuje oblasť zubov, ktorú si máte čistiť a upozorňuje vás na prílišný tlak alebo rýchly pohyb kefky.

Faktom je, že po pár umytiach si zvyknete na sonickú kefku a budete ňou hýbať primerane. Na prílišný tlak vás upozorní kefka jemným zavibrovaním a podobne vám oznámi, že je časť presunúť sa k ďalším zubom. V tomto smere sa teda zaobídete aj bez aplikácie.

Je pravda, že aplikácia berie do úvahy tiež to, ako dlho ste si umývali jednotlivé oblasti a prípadne vás upozorní, aby ste sa niektorým zubom venovali ešte dodatočne. Pokiaľ by ste však čakali detailné štatistiky s presnosťou na jeden zub, potom vás aplikácia sklame.

Aplikácia je teda praktická najmä pre začiatočníkov a tiež pre ľudí, ktorí si potrpia na štatistiky. Môžete si skontrolovať kalendár umývaní a tiež si značiť, či ste použili ústnu vodu alebo dentálnu niť. Praktické je však upozornenie na výmenu kefkového nadstavca, tie majú určitú životnosť.

Cena: 249,90 EUR

Zapožičal: Philips

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit