Spoločnosť Xiaomi koncom roka 2019 uviedla svoje prvé inteligentné hodinky Mi Watch.

Svojim dizajnom sa až nápadne podobajú na Apple Watch. Zaujímavosťou je, že aj napriek prítomnosti Wear OS od Googlu, Xiaomi siahlo po vlastnej nadstavbe MIUI na celkové prispôsobenie používateľského prostredia. Mi Watch sa tak stávajú prvými hodinkami s Wear OS, ktoré sú takto upravené. Redmi však za svojou materskou spoločnosťou nezaostáva a pripravuje vlastné smart hodinky.

Portál FoneArena zaznamenal na webe Bureau for Indian Standards (BIS) informácie o inteligentných hodinkách Redmi. Záznam potvrdzuje číslo modelu HMSH01GE, ale ďalšie podrobnosti nepoznáme. Skutočnosť, že zariadenie sa objavilo online môže aj znamenať, že dátum predstavenia (na indickom trhu) môže byť veľmi blízko.

Xiaomi Mi Watch

Xiaomi Mi Watch. Zdroj: XDA-developers

Môžeme aj predpokladať, že Redmi hodinky môžu byť v podstate Mi Watch v novom kabáte. S rovnakou politikou sa môžeme stretnúť aj pri hodinkách značiek Huawei a Honor (Watch GT 2 / MagicWatch 2).

Mi Watch ponúkajú otočnú korunku, 1,78-palcový Amoled displej, sledovanie tepu, 4G pripojenie, Wi-Fi, NFC a Bluetooth. Medzi ďalšie špecifikácie patrí čipset Snapdragon Wear 3100, 1 GB pamäte RAM, 8 GB úložného priestoru a 570 mAh batéria.

Očakávame, že hodinky Redmi Watch dostanú väčšiu časť zo spomínanej výbavy, ale tentokrát s mierne odlišným dizajnom.

Zdroj: FoneArena

Prečítajte si aj:

Recenzia Garmin Forerunner 245 Music: Hodinky špeciálne pre bežcov

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.