Ak je niečo príliš dobré, aby to bola pravda, pravdepodobne ide o podvod.

Na Facebooku sa objavili nové reklamy, ktoré lákajú na kúpu špičkovo vybaveného notebooku za pár desiatok eur. Je to podvod. Na podvodné reklamy upozornil portál securitymagazin.sk, ktorý zverejnil aj kompletnú analýzu webovej stránky, na ktorú reklamy odkazujú.

Securitymagazin upozorňuje na varovné signály, ako je nízky počet fanúšikov na Facebook stránke, absencia obchodných podmienok na webe predajcu či nemožnosť vyhľadať si bližšie informácie o majiteľovi domény. Ide o varovné signály, ktoré netreba podceňovať, avšak aj bez detailnej analýzy webu je jasné, že vám nikto nepredá notebook v hodnote 2000 eur za 50 eur.

Na Facebooku sa pravidelne objavujú reklamy na produkty, ktoré sú do menšej či väčšej miery podvodom. Buďte preto obozretní a ak vás zaujme nejaký produkt – napríklad nálepky na očné viečka, tak si pred kúpou vždy vyhľadajte ďalšie informácie alebo názory iných ľudí.

A ak chcete kupovať masovo rozšírené produkty, ako sú notebooky či smartfóny, vždy dajte prednosť lokálnemu a overenému obchodu pred pofidérnymi reklamami, ktoré vám sľubujú daný produkt za 10 až 20% jeho skutočnej ceny.

Podvodné reklamy na lacné notebooky na Facebooku. Zdroj: securitymagazin.sk

Zdroj: securitymagazin.sk

Prečítajte si aj:

Falošné zoznamky a emailové podvody sú stále aktuálne

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit