ALLY X je zlepšenou verziou obľúbeného vreckového herného počítača.

ROG ALLY odštartoval minulý rok novú éru tzv. vreckových herných počítačov, s ktorou dovtedy koketoval iba skvelý Steam Deck. S príchodom ROG ALLY sa však tento segment zariadení rozšíril aj na platformu Windows 11. Svoje vreckové počítače následne predstavili Lenovo aj MSI.

ROG teraz oficiálne oznámil novú verziu zariadenia ROG ALLY. Nazýva sa ROG ALLY X a hoci nejde o plnohodnotnú novú generáciu, výrobca sľubuje viacero zlepšení vrátane jedného kľúčového.

ROG ALLY X bude využívať totožný procesor ako základný model – AMD Ryzen Z1 Extreme. Totožná bude aj obrazovka s uhlopriečkou 7 palcov, rozlíšením Full HD a 120 Hz obnovovacou frekvenciou. ALLY X však dostane do výbavy väčšie úložisko (spomína sa 1 TB) a ROG potvrdil, že upravil dizajn základnej dosky.

Vďaka tejto zmene bude ROG ALLY X využívať M.2 2280 SSD úložisko a dostane do výbavy väčšiu batériu. ROG nekonkretizuje veľkosť batérie či výdrž na jedno nabitie, avšak tvrdí, že ROG ALLY X bude mať v porovnaní s pôvodným modelom výrazne dlhšiu výdrž na jedno nabitie. Máme očakávať nárast na úrovni viac ako 40 %.

ROG ALLY X zaujme aj čiernym farebným spracovaním. Na ďalšie detaily si budeme musieť počkať do 2. júna, kedy ROG ohlási všetky technické parametre nového modelu.

Zdroj: ASUS, X

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit