ROG ALLY a Legion Go dostali novú konkurenciu.

Segment vreckových herných počítačov patrí aktuálne medzi najkompetitívnejšie odvetvie na trhu. Výrazné postavenie má Steam Deck, ktorý nedávno zaujal vynoveným modelom s OLED displejom. Steam Deck však musí čeliť rastúcej konkurencii handheldov so systémom Windows 11, ako je ROG ALLY (môj osobný favorit) či Lenovo Legio Go.

Najnovším prírastkom je MSI Claw (A1M) a toto zariadenie zaujme najmä tým, že ide o prvý Windows handheld s novými procesormi Intel Core Ultra – konkrétne by mali byť k dispozícii konfigurácie s procesormi Intel Core Ultra 5 a Intel Core Ultra 7.

MSI Claw (A1M)Zdroj: MSI
MSI Claw (A1M)

Doterajšie zariadenia využívali najmä čipy od AMD, aktuálne najlepší výkon ponúka Ryzen Z1 Extreme. Bude teda zaujímavé sledovať porovnanie, čo ponúkne MSI Claw z hľadiska výkonu a takisto aj výdrže batérie. V redakcii sme už testovali prvý notebook s procesorom Intel Core Ultra 7, ASUS Zenbook 14 OLED, a ten nás príjemne prekvapil grafickým výkonom integrovanej grafickej karty a citeľným nárastom výdrže na jedno nabitie.

Ignorujúc nový procesor so zabudovanou grafickou kartou Intel Arc, MSI Claw ponúka 7-palcový Full HD displej s frekvenciou 120 Hz, technológiou variabilnej obnovovacej frekvencie (VRR), 100 % pokrytím priestoru sRGB a maximálnym jasom 500 nitov. Vo výbave je 16 GB RAM typu LPDDR5 a 512 GB alebo 1 TB úložisko v závislosti od konfigurácie.

MSI Claw (A1M)Zdroj: MSI
MSI Claw (A1M)

MSI Claw tiež obsahuje čítačku microSD kariet, 3,5 mm jack, USB-C port s podporou Thunderbolt 4, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4 a napájacie tlačidlo so zabudovaným snímačom odtlačkov prstov. Batéria má kapacitu 53 Wh a umožňuje 65 W nabíjanie. Handheld od MSI má predinštalovaný operačný systém Windows 11 a rozmery 294 × 117 × 21,2 mm a hmotnosť 675 gramov.

MSI Claw by sa mal dostať do predaja v prvej polovici roka 2024 za cenu na úrovni 699 až 799 amerických dolárov v závislosti od konfigurácie. Cenu a dostupnosť pre Európu zatiaľ nepoznáme.

MSI Claw (A1M)Zdroj: MSI
MSI Claw (A1M)

Zdroj: MSI

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit