Bude ho poháňať nový procesor Snapdragon 8 Elite.

Qualcomm oficiálne predstavil novú generáciu svojho najlepšieho procesora, ktorý sa počas najbližších mesiacov objaví v mnohých vlajkových lodiach od viacerých výrobcov smartfónov. Nazýva sa Snapdragon 8 Elite a kombinuje 2 hlavné jadrá Oryon taktované na 4,32 GHz a 6 výkonných jadier Oryon taktovaných až do 3,53 GHz.

Výrobca uvádza, že nový procesor prináša zvýšenie výpočtového výkonu až o 45 % a lepšiu energetickú účinnosť v porovnaní s jeho predchodcom až do 44 %. Grafický výkon narástol až o 40 % a spracovanie AI úloh je rýchlejšie až o 45 %.

ROG Phone 9Zdroj: ASUS
ROG Phone 9

19. novembra o 12.00

Medzi vlajkovými loďami, ktoré boli spomenuté počas predstavenia nového procesora, sa uvádza aj ROG Phone 9. ASUS oznámil, že tento telefón oficiálne predstaví 19. novembra 2024 o 12.00 slovenského času a zverejnil aj jeho prvú fotografiu. Tá naznačuje minimálne zmeny dizajnu v porovnaní s modelom ROG Phone 8.

Je však takmer isté, že ROG Phone 9 prinesie nárast výkonu a potenciál nového procesora sa bude snažiť využiť naplno. Dá sa predpokladať, že výrobca posunie ďalej aj kvalitu displeja a zabudovaných fotoaparátov.

Na ďalšie detaily si musíme počkať do 19. novembra. Unboxing video nového telefónu si však môžete pozrieť už dnes:

Zdroj: ASUS

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit