Rollkers je francúzska firma, ktorá vystavuje na CESe špeciálne korčule.

Majú naozaj rýchlosť 7 míľ za hodinu (11,2 km/h) a nasadíte si ich na bežné topánky. Na ich používanie údajne netreba nejakú zručnosť a stále s nimi kráčate. Môžete s nimi chodiť po schodoch, dá sa v nich vojsť aj do vnútorného prostredia ako je byt alebo dom.

Rollkers majú pomôcť hlavne človeku, ktorý už kráča pomalšie a pomocou nich sa hýbe oveľa rýchlejšie. Je pritom jedno, aká je v meste zápcha, vy ide rýchlo, pohybujte sa po chodníku. Skutočne kráčate, ale idete tak dvojnásobnou rýchlosťou ako ľudia, ktorí kráčajú naozaj rýchlo. Pritom bežne vojde napr. do obchodu nakúpiť si desiatu alebo zastaviť sa na kávu. V korčuliach nastúpite aj do električky či do autobusu. Problém nerobia ani chodiace schody.

Rollkers sa poháňajú pomocou Li-Ion batérie. Korčule sa pripájajú k topánkam pomocou rýchloupínacích textilných pások. Nasadenie trvá tak 30 sekúnd na obe nohy. Korčule dokonca svietia a to zvyšuje bezpečnosť používateľa. Na nabitú batériu prejdete vzdialenosť okolo 4 km, čo môže byť trochu málo.

Zdroje: vlastné, Rollkers

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.