Konkrétnejšie je to model s označením GMC Hummer EV AWD E-Bike a podobne ako v prípade nového Hummeru EV ide o šialenosť, ktorú pravdepodobne kúpia iba extra zanietení nadšenci tejto značky.

Z pohľadu vyhotovenia ide o relatívne podarený elektrický bicykel s konvenčným dizajnom, ktorý ponúka odpruženú prednú vidlicu, integrované LED osvetlenie a zadný nosič na batožinu. Aby bolo cestovanie na bicykli pohodlnejšie, tak GMC zvolilo extra obutie v podobe FAT pneumatík značky Juggernaut.

Samotný dizajn a základná výbava nie je až tak dôležitá a fascinujúca ako pohon, ktorý zabezpečujú dva elektromotory Bafang uložené v náboji predného i zadného kolesa s trvalým výkonom 750W (Peak 1200W). GMC Hummer EV All-Wheel-Drive E-Bike ponúka max. výkon elektromotorov 2,4 kW, trvalý 1,5 kW a krútiaci moment 160 Nm! Tento plnotučný výkon zabezpečí, že žiadna prekážka v podobe extra strmých stúpaní, náročnejšieho terénu a pod. nebude problémom, ale tzv. malinou. Extra výkon potrebuje aj dostatočný doping, ktorý zabezpečuje vyberateľná 1 kWh batéria s možnosťou nabíjania mimo bicykla.

Samozrejmosťou sú aj viaceré stupne asistencie elektromotorov, možnosť jazdiť iba s pohonom jedného kolesa, veľký ovládací LCD panel na riadidlách a mechanické prevody kvôli lepšej optimalizácii jazdy. Z pohľadu hmotnosti/výkonu sú v tomto prípade extra dôležité brzdy a výrobca na to myslel, takže sa môžete spoľahnúť na 4-piestikové hydraulické brzdiče vpredu i vzadu. Max. rýchlosť je kvôli legislatíve obmedzená na 45 km/h. Dodajme, že tento počin vznikol zo spolupráce spoločností GMC a Recon Power Bikes.

GMC Hummer EV AWD E-Bike
GMC Hummer EV AWD E-Bike

A čo cena? Je vysoká, čo sa dalo očakávať, no nie je to nič strašné, nakoľko sú na trhu aj ďaleko drahšie elektrické bicykle, ktoré ani zďaleka neponúkajú takýto výkon. V základnej výbave stojí GMC Hummer EV All-Wheel-Drive E-Bike 3 999 USD (4 021 eur). Bicykel bude dostupný v predajniach GMC v USA alebo sa bude dať objednať online.  

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE