Sir Henry Royce raz povedal: „Maličkosti robia dokonalosť, ale dokonalosť nie je maličkosť.“ Práve v tomto duchu predstavuje Rolls-Royce svojim klientom dokonalé modely SUV vozidla Cullinan.

Rolls-Royce predstavil miniatúru vozidla Cullinan v pomere 1:8. Model verne replikuje každý detail originálu. Miniatúru je možné prispôsobiť tak, aby zodpovedala vlastnému vozidlu Cullinan, alebo si vytvoriť úplne jedinečný originál.

Pretože sa mnoho krajín po celom svete stále stretáva s pandémiou koronavírusu a majitelia vozidiel Cullinan si tak nemôžu užívať zážitok z jazdy, do popredia záujmu sa tým pádom dostali iné luxusné maličkosti. Autentickú repliku vozidla Cullinan v pomere 1:8, ktorá je zhotovená do najmenších detailov podľa originálnej predlohy, si teraz môžu takíto ľudia užívať v pohodlí domova.

Každá miniatúra je starostlivo ručne vytváraná z viac ako 1000 jednotlivých dielikov, a to individuálne, podľa objednávky. Tento proces môže trvať až 450 hodín, čo je viac než polovica času potrebná k výrobe vozidla Cullinan v plnej veľkosti v závode v Goodwoode.

Zmenšený model vozidla je ručne maľovaný farbou Rolls-Royce a potom precízne leštený, presne podľa náročných požiadaviek značky. Rovnako ako pri predlohe sú horizontálne línie na boku auta nanášané jemným štetcom. Vybrať si môžete z palety približne 40 000 štandardných farieb, alebo si zvoliť ľubovoľný odtieň v rámci objednávkového programu Bespoke. Plne funkčné vonkajšie svetlá sa dajú diaľkovo ovládať ovládačom Cullinan. Pod kapotou sa potom ukrýva replika kultového motora V12 s obsahom 6,12 litra a s dvojitým preplňovaním twin turbo.

Pri otváraní dvier vozidla narazíte na podsvietené podlahové lišty. Prevedenie interiéru, použité materiály a spracovanie detailov, s ktorými sa stretnete pri vozidle Cullinan v plnej veľkosti, sú samozrejmosťou i pri jeho zmenšenej kópii. Od precízne vyšívanej opierky hlavy, použitie dreveného vzoru v interiéri až po poťahy sedadiel – všetky tieto detaily si v rámci zákazkového programu môžete zvoliť podľa svojich predstáv. Znova si tak môžete vytvoriť úžasne presnú verziu svojho Rolls-Royce, alebo si dokonca navrhnúť ďalšie Cullinany, ktoré pribudnú do vašej zbierky.

Replika je umiestnená v sklenenej, takmer meter dlhej vitríne na lesklom čiernom podstavci, vďaka čomu krásne vyniknú detaily automobilu zo všetkých uhlov. Sklenený kryt je možné zložiť, aby ste si mohli model prehliadnuť do najmenších detailov – od dvier, batožinového priestoru až po motor vozidla.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.