Mnohí ľudia sa už v súvislosti so zlepšeným počasím ale aj nárastom ceny za pohonné hmoty nevedia dočkať na spustenie kolobežkovej sezóny.

Aby sme boli presní – v našom hlavnom meste počas celej zimy boli k dispozícii kolobežky TIER, ale vo veľmi obmedzenom množstve a tiež sú už vonku mechanické bicykle od Antiku.

Dnes sme zverejnili správu o tom, že Bolt prichádza s novou generáciou kolobežiek, a preto sme aj oslovili regionálneho riaditeľa pre mikromobilitu Bolt pre región CEE, pána Pavla Dzurjanina (PD) s našimi otázkami.

TI: Budú tieto nové kolobežky k dispozícii v Bratislave? 

PD: Kolobežky piatej generácie budú v priebehu roka 2022 postupne uvedené do prevádzky v rámci Európy. V Bratislave čoskoro zavedieme štvrtú generáciu kolobežiek, ktorá má tiež výrazné vylepšenia oproti doterajším, ide hlavne o nové bezpečnostné funkcie. Keďže naše kolobežky sú naozaj udržateľné a majú dlhú životnosť, snažíme sa o ich maximálne využitie v rámci celej Európy. Preto máme v súčasnosti v prevádzke najmä kolobežky tretej, resp. štvrtej generácie, ktoré postupne vymieňame za novšie.

TI: Kedy začína sezóna kolobežiek Bolt na Slovensku? 

PD: Kolobežky Bolt na Slovensku ukončia svoj zimný spánok o pár týždňov. Používatelia sa môžu tešiť na vylepšené stroje a ešte lepšie bezpečnostné funkcie, ktoré predstavíme čoskoro.

TI: Oplatilo sa pre Bolt nebyť počas zimy v meste, keď konkurencia bola k dispozícii celý rok? 

PD: Bezpečnosť našich používateľov je u nás na prvom mieste. Naše kolobežky sú zvyčajne v prevádzke celoročne, no každý rok berieme ohľad na aktuálny stav počasia a poveternostnú situáciu, aby naši používatelia mohli jazdiť v čo najbezpečnejších podmienkach. Preto sme ich minulú zimu stiahli z obehu a vrátime ich na cesty čoskoro.

Zdroje: vlastné, Bolt

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.