Tieto informácie sa však môžu pre náš región líšiť.

Sony pred pár dňami predstavilo trojicu nových smartfónov – vlajkové lode Xperia 1 III a Xperia 5 III a tiež aj model strednej triedy Xperia 10 III. Výrobca prezradil všetky technické špecifikácie a vylepšenia, ktoré dostala nová generácia, avšak neoznámil, kedy presne budú telefóny v predaji a aká bude ich cena v obchodoch.

Ako upozornil portál Android Authority, túto informáciu je možné nájsť na oficiálnych ruských stránkach spoločnosti Sony. Ruské zastúpenie japonského výrobcu už spustilo predobjednávky a vlajkovú loď Xperia 1 III bude na svojom trhu predávať za cenu od 99 990 rubľov, čo zodpovedá cene 1 100 eur. 

Xperia 5 III sa v Rusku predáva za 84 990 rubľov, čo je v prepočte 936 eur. Samozrejme, slovenské ceny sa môžu odlišovať, avšak predpokladáme, že sa budú pohybovať na úrovni od 1 099 eur pre Xperiu 1 III a od 949 eur pre Xperiu 5 III.

Ruské Sony prezradilo na sociálnej sieti Instagram aj dostupnosť telefónov na ich trhu a predobjednávkové bonusy. Xperia 1 III príde na trh 20. júla 2021 a v rámci predobjednávok budú môcť Rusi získať slúchadlá Sony WF-1000XM3 zadarmo. Xperia 5 III bude v predaji od 3. augusta 2021, predobjednávkovým bonusom sú v tomto prípade slúchadlá Sony WF-XB700.

Ako už bolo spomenuté, ceny, dostupnosť a predobjednávkové bonusy sa môžu na Slovensku odlišovať a budeme o nich informovať, keď lokálne zastúpenie Sony zverejní oficiálne údaje. Avšak informácie z Ruska sú užitočnou pomôckou, ktorá do veľkej miery naznačuje, čo môžeme očakávať aj u nás.

Zhrňme si to teda:

  • Sony Xperia 1 III – cena cca od 1 099 eur, možný predobjednávkový bonus slúchadlá Sony WF-1000XM3, v obchodoch od cca 20. júla 2021
  • Sony Xperia 5 III – cena cca od 949 eur, možný predobjednávkový bonus slúchadlá Sony WF-XB700, v obchodoch od cca 3. augusta 2021

Technické špecifikácie oboch telefónov a informácie o hlavných medzigeneračných vylepšeniach nájdete v našom staršom článku, TU.

Zdroj: Sony, Android Authority, Instagram

Prečítajte si aj:

Sony Xperia 1 III a Xperia 5 III oficiálne: Takúto technológiu sme tu ešte nemali

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit