Na Rusko a niektorých jeho občanov a firmy sú momentálne uvalené sankcie pre Krym z roku 2014, ktoré znemožňujú peňažné prevody.

Rusko a západné krajiny na čele so Spojenými štátmi majú dlhodobo konflikt, ktorý eskaloval až do vzájomných sankcií v dôsledku polostrova Krym. Nedávno sa však objavila správa, že Rusko chce zmierniť dopad sankcií za pomoci vlastnej kryptomeny. Išlo by tak o riešenie problémov predovšetkým v oblasti financií. Sankcie totiž zamedzili desiatkam občanov a firiem v Rusku využívať finančný systém Spojených štátov, vrátane doláru.

The Financial Times prišiel v týchto dňoch s informáciou, že prezident Ruskej federácie nariadil vládnym agentúram vytvoriť štátnu kryptomenu, ktorá nesie zatiaľ názov CryptoRuble. Nová kryptomena by umožnila šifrované prevody ku ktorým by sa dalo len ťažko dopátrať. Dohady o kryptomene z Kremľa existujú však už dlhšie, je tak otázne, či sa teraz naozaj Rusko presúva už do obdobia, kedy kryptomenu vytvorí a spustí. Nad podobnými projektami štátnej kryptomeny uvažuje aktuálne aj Izrael.

Zdroj: Ubergizmo

Prečítajte si aj:

Rusko čoskoro údajne vydá svoju oficiálnu blockchainovú menu, CryptoRuble

Značky: