Obyvatelia Slovenska radi sledujú televíziu. Či už bývajú v meste a cez víkendy chodia na opustenú chatu alebo bývajú kdesi na lazoch, televízor si vždy radi zapnú. ANTIK teraz ponúka možnosť príjmu televízie naozaj kdekoľvek.

Situácia je, prirodzene, jednoduchá, ak ste v mieste, kde je kvalitný internet, napr. cez optické vedenia. Internetová televízia od ANTIK-u má veľmi bohatý obsah a dokonca tu už nájdete aj vysielanie v rozlíšení 4K. To je na Slovensku zatiaľ veľkou raritou a je zrejmé, že v ďalšom roku k takémuto vysielaniu budeme smerovať. Len tak mimochodom, k optickému internetu od ANTIK-u dostanete digitálnu televíziu ako darček.

Televízne vysielanie môžete teraz sledovať aj na smartfóne

Televízne vysielanie môžete teraz sledovať aj na smartfóne, Zdroj: Antik

Na optickej sieti od ANTIK-u je k bezplatne dispozícii aj HD archív s dĺžkou až do 20 dní, za čo by ste u iných operátorov priplácali. V ANTIK-u máte zadarmo aj nahrávanie programov, počasie, kamerové zábery na veľhory a dopravné situácie v Košiciach. Rovnako je pre vás pripravené ANTIK kino s filmami, dokumentmi a detskými formátmi. Archív je v tomto prípade vyhotovený tak, že filmy a seriály si vyberáte pomocou náhľadov (cover).

ANTIK TV predstavuje možnosť príjmu televízneho vysielania naozaj kdekoľvek, kde je internet. Pritom to nemusí internet od ANTIK-u, pokojne to môže byť internet sprostredkovaný úplne iným operátorom. Je to služba primárne pre ľudí, ktorí radi cestujú mimo domova, napr. aj do zahraničia. Stále majú pritom možnosť kvalitne sledovať televízne vysielanie v slovenskom alebo českom jazyku, hoci sú mimo Slovenska.

Ďalej je tu k dispozícii služba AntikSAT TV. Tá je vhodná skôr pre usadených ľudí, ktorí sú najčastejšie na jednom mieste a napr. aj na mieste, kde nie je až taký kvalitný internet. Vyberajú si ju tiež ľudia, ktorí nechcú obsadiť určitú časť svojho internetového pásma televíziou a v rámci rodiny ju radšej venujú na hranie on-line hier alebo komunikáciu. Bonus v prípade AntikSAT TV je v tom, že v prípade nepriaznivého počasia môžete využiť zálohu obrazu cez internet. Ak sa teda blíži búrka a satelitné spojenie nie je kvalitné, stále sa dá dobre sledovať televízne vysielanie bez prerušenia, a to cez Wi-Fi. To je napr. pri športových prenosoch často na nezaplatenie.

Antik TV – internetová televízia, kdekoľvek s vami

Antik TV je internetová televízia, ktorá je s vami kdekoľvek, kde je internet (nemusí byť od ANTIK-u). Aj na cestách si tak môžete pozrieť slovenské a české programy. Táto služba sa jednoducho inštaluje a aktivuje na stránke www.antiktv.sk. Hneď po zaregistrovaní sa na túto službu máte k dispozícii Vstupný balík bezplatne a službu si tak môžete dobre vyskúšať aj hneď teraz. Navyše, ANTIK používa moderný kodek H.265/HEVC, čím sa dosahuje nízka spotreba prenášaných dát, a teda ušetríte na internetovom paušále. V rámci služby máte k k dispozícii živé vysielanie viac ako 150 slovenských a českých TV staníc a bezplatný archív až do 20 dní na vybraných televíznych staniciach. Službu môžete spustiť aj na televízoroch s operačným systémom Android TV alebo na set-top boxe a tiež na Apple TV.

Zariadenie Antik TV Box je vymyslené na Slovensku

Zariadenie Antik TV Box je vymyslené na Slovensku, Zdroj: Antik

V cene jedného predplatného máte službu až na 7 zariadeniach, konkrétne je to 2× na set-top boxe (Antik TV Box, Apple TV, Android TV/STB) a 5× na mobilnom zariadení (smartfón alebo tablet). Prehľad TV programov máte až na 14 dní vopred. Využiť sa dá aj TV plugin, máte tak možnosť pridávať do vášho systému vlastné TV stanice, streamy a IP kamery.

ANTIK Satelitná TV, ale aj s HD archívom, nahrávaním a zálohou

AntikSAT TV je služba určená hlavne pre ľudí, ktorí sú pri sledovaní TV najčastejšie na jednom mieste – napr. doma. Primárne je určená pre ľudí, ktorí sa nachádzajú mimo oblastí pokrytých optickým internetom. Satelitné vysielanie pritom dnes prináša vysokú kvalitu obrazu s bohatou ponukou TV kanálov, ktoré sú najčastejšie v HD rozlíšení. Avšak práve pri satelitnom vysielaní sa najskôr objavujú aj TV kanály, ktoré vysielajú v 4K rozlíšení.

Satelitná TV so set-top boxom a možnosťou sledovania na smartfóne alebo tablete

Satelitná TV so set-top boxom a možnosťou sledovania na smartfóne alebo tablete, Zdroj: Antik

V tomto prípade môžete cez internet využiť aj HD archív až do 20 dní na vybraných TV staniciach. S hybridným satelitným prijímačom Antik NANO 3S s pripojením na internet táto služba ponúka aj zálohu všetkých satelitných kanálov, ktorú oceníte pri zhoršenom počasí alebo strate satelitného signálu. V tomto prípade máte totiž bezplatne možnosť prepnúť zdroj signálu zo satelitu na „internet“, a tak ďalej sledovať obľúbený program.

Satelitný prijímač Antik NANO 3S

Satelitný prijímač Antik NANO 3S, Zdroj: Antik

V ponuke služby nájdete aj množstvo ďalších výlučne internetových TV kanálov, rádií alebo on-line kamier. K dispozícii je aj bezplatná videopožičovňa. Ako zákazník služby AntikSAT TV získavate bezplatný prístup k službe Antik TV, ktorú môžete využiť na mobile alebo tablete. Aj pri satelitnej službe máte možnosť pridávať vlastné TV stanice, streamy a IP kamery cez TV plugin.

Parabola na príjem satelitného vysielania

Parabola na príjem satelitného vysielania, Zdroj: Antik

Pri satelitnom vysielaní používa ANTIK efektívny videokodek H.265/HEVC a servisný zákrok sa dá zo strany prevádzkovateľa realizovať aj na diaľku. Prehľad TV programov máte až na 14 dní vopred. Satelitné aj internetové kanály sa aktualizujú on-line bez nutnosti prelaďovania. Službu je možné predplatiť si aj on-line na stránke www.antiksat.sk a k dispozícii je široká sieť predajcov a inštalatérov satelitného systému po celom území SR.

Viac o Antik TV v televízoroch Samsung

Televízne vysielanie v najvyššej kvalite aj celkom zadarmo. Ako to funguje?

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.