Aplikácia odľahčí vašu peňaženku a uľahčí vám život.

Vernostné karty sú pre mnohých používateľov nutným zlom. Obchody ponúkajú ich majiteľom niekedy výhodnejšie podmienky, avšak nosiť v peňaženke poltucet plastových kariet nie je príliš pohodlné. Okrem toho, že zaberajú miesto a robia peňaženku hrubšou, ich musíte vyťahovať, čo je niekedy otravné. Hlavne, ak hľadáte tú správnu kartu.

Mobilná aplikácia Stocard chce tento problém riešiť. Vernostné karty digitalizuje, čo v praxi znamená, že ich máte všetky uložené vo vašom telefóne. Ten stačí podať predavačke, ktorá z displeja načíta čiarový kód rovnakým spôsobom, ako za použitia bežnej karty.

Chválime, že aplikácia podporuje množstvo vernostných kariet, ktoré sú dostupné na Slovensku. Spomeňme Billu, Tesco, dm drogerie markt a ďalšie. Proces ich digitalizácie je rýchly. Pomocou fotoaparátu stačí nasnímať čiarový kód na karte.

Aplikácia takisto podporuje aj karty, ktoré sú špecifické pre zahraničné krajiny, ako aj vernostné karty hotelov a leteckých spoločností. V prípade aerolínií budete zadávať vernostné číslo manuálne.

Stocard je prehľadne navrhnutá aplikácia. Chválime aj to, že displej sa automaticky rozsvieti, keď si vyberiete niektorú z kariet. Maximálny jas minimalizuje problémy, ktoré môžu vzniknúť počas snímania čiarového kódu.

Aplikácia je dostupná pre Android a iOS zariadenia. Podporované sú aj inteligentné hodinky Android Wear a Apple Watch. Čiarové kódy sa v takom prípade zobrazia na displeji hodiniek. Začali sme ju používať v redakcii a ďalšie poznatky zhrnieme v pravidelnom výbere aplikácií v magazíne. Nepredpokladáme však, že by boli so skenovaním digitálnych kariet v obchodoch problémy.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit