Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Tento krok prináša šance pre vývojárov aplikácií, partnerov i zákazníkov a zvyšuje potenciál využitia nových nositeľných zariadení.

Samsung Electronics Co., Ltd. zverejnil vlastný Tizen Software Development Kit (SDK) k aktuálne uvedeným inteligentným hodinkám Samsung Gear S2. SDK je teraz voľne k stiahnutiu na webe pre Samsung vývojárov: http://developer.samsung.com/wearable.

GearS2ClassicUž v apríli Samsung spustil špeciálny program pre vývojárov, ktorí po registrácii dostali prístup k SDK tohto najnovšieho modelu nositeľného zariadenia. Otvorený prístup zaistil tisíce aplikácií pre Samsung Gear S2, ktoré sú už dostupné prvým používateľom. 18. augusta, pred oficiálnym predstavením Gear S2, bola tiež pre vývojárov a partnerov spustená registrácia aplikácií na Gear S2 seller site.

Samsung Gear S2 SDK ponúka nasledujúce výhody:

  • Vylepšené samostatné funkcie: Vývojári môžu vytvoriť samostatné aplikácie pre Samsung Gear S2 vďaka flexibilnému API (rozhranie pre programovanie aplikácií) s prístupom k informáciám o volaní, polohe a sieti. Užívateľ sa tak môže pripojiť k 3G sieťam aj bez závislosti na telefóne.
  • Webové a samostatné aplikácie: Vývojári môžu vďaka novému SDK navrhovať aplikácie ako webové, tak aj samostatné. Rozhranie platformy Tizen umožňuje vyvíjať rýchle, neobjemné a obľúbené aplikácie s EFL (Enlightenment Foundation Libraries).
  • Podpora pre Android: Pripojenie k telefónom s OS Android* nielen značky Samsung. Dôjde tak k širšiemu pokrytiu, ktoré zasiahne viacerých užívateľov. Tu nájdete zoznam zariadení, ktoré sú podporované.

Už teraz je možné na hodinkách Gear S2 využívať nasledujúce aplikácie:

  • Prehľad o aktuálnom dianí: Listovať medzi obľúbenými športovými tímami pohodlným otáčaním rámika hodiniek, alebo prejsť prstom po displeji pre získanie informácií o chystaných, práve sa konaných alebo konečných výsledkoch športových zápasov prostredníctvom aplikácie ESPN. Vďaka aplikácii ESPN Watch Face možno tiež priamo na displeji zobraziť prehľad o aktuálnom skóre práve prebiehajúcich zápasov. Aplikácia CNN prináša novinky a upozornenia z 10 rôznych sekcií, príbehy a fotografie. Lokálne trhové indexy a aktuálne pohyby na burze je možné zistiť v priebehu okamihu s aplikáciou Bloomberg Business Watch Face. Ešte viac detailov a noviniek z trhu prináša aplikácia Bloomberg Business Gear S2. Ak chcú užívatelia vedieť o všetkom dôležitom z Twitteru, môžu využiť aplikáciu Twitter Trends Watch Face.
  • Informácie na dosah: Objednať si taxi a vydať sa na cestu v priebehu niekoľkých minút bez nutnosti mať pri sebe telefón. Vyhľadať informácie o blízkych obchodoch, reštauráciách a službách, a nájsť si presnú trasu do cieľa – to všetko je možné priamo „zo zápästia“ vďaka aplikácii Yelp pre Gear. Užitočná aplikácia TripCase ponúka najaktuálnejšie informácie pre cestovanie vrátane letiskových hlásení.
  • Jednoduchý prístup bez použitia kľúčov: Gear S2 poslúžia tiež namiesto klasických kovových kľúčov. Yale Digital Keys a Yale Real Living Lock, umožňujú pohodlné odomykanie bytu, domu, kancelárie a navyše ich môžete zdieľať s rodinnými príslušníkmi a priateľmi. Ovládanie inteligentnej zámky je vďaka aplikácii Unikey veľmi jednoduché, stačí hodinky iba priložiť na vyznačené miesto a dvere bytu, kancelárie, či hotelovej izby sa odomknú.
  • Stále v kontakte: Prostredníctvom aplikácie Voxer spolu môžu užívatelia jednoducho komunikovať.
  • Pohodlné nákupy a e-platby: Inteligentné hodinky Gear S2 umožňujú okamžitý prístup k najlepším akčným ponukám miestnych obchodov. S FidMe sú všetky vernostné karty, kupóny a aktuálne správy z obchodov posielané priamo do hodiniek. V aplikácii Groupon Gear S2 sú k dispozícii výhodné ponuky blízkych obchodov. Okrem toho prostredníctvom Alipay systému čiarových kódov môžu užívatelia pohodlne a okamžite zaplatiť a užiť si služby reštaurácií a obchodov bez použitia telefónu či hotovosti.
  • Fitness: Aplikácia Nike+ Running pre Gear S2 bežcom umožňuje zaznamenať si údaje o zdolanej vzdialenosti, tempe a čase a zobraziť všetky detaily behu na displeji. Užívatelia, ktorí využívajú slúchadlá s Bluetooth si môžu prehrávať hudbu priamo zo svojich hodiniek.

* Kompatibilné so smartfónmi s OS Android 4.4 alebo vyšším a minimálnou pamäťou 1,5 GB RAM.

** Služby uvedené vyššie nemusia byť dostupné vo všetkých regiónoch a jednotlivé funkcie sa môžu líšiť v závislosti na regióne. Poskytovateľ služieb môže kedykoľvek zmeniť názov a/alebo hodnotu svojej aplikácie. Rovnako môžu byť uplatňované rôzne obmedzenia v závislosti na mieste užívania.

Značky: