Detaily prezradila porovnávacia platforma Geekbench.

O pár hodín bude predstavená očakávaná séria Galaxy S24, avšak na internete sa teraz objavili aj nové informácie o zaujímavom zástupcovi série Galaxy A, ktorým je pripravovaný Galaxy A35. Samsung sa pri vlajkových telefónoch síce drží pomerne konzervatívneho prístupu k dizajnu, ale tým zaručuje, že používatelia budú vedieť aj niekoľko rokov dopredu, ako bude ich budúci smartfón vyzerať. Je tu však aj ďalší trend, ktorý tento osvedčený postup prenáša na modely nižšej kategórie, čo je aj prípad pripravovaného modelu Galaxy A35. Pri pohľade na aktuálny Galaxy A34 je na základe dizajnu každému hneď jasné, že tento telefón je jedným z lacnejších, čo sa má však zmeniť práve pri modeli Galaxy A35

Samsung Galaxy A35Zdroj: OnLeaks
Samsung Galaxy A35

Keďže vieme, že dizajn tohtoročného lacnejšieho modelu strednej triedy bude modernejší, tak aktuálne sa na internete objavil aj výpis z porovnávacej platformy Geekbench, ktorý odhaľuje niektoré dôležité technické parametre Galaxy A35. Dozvedáme sa, že do tohto zariadenia sa dostane čipset Exynos 1380 a (aj) 6 GB RAM.

Porovnávacia platforma prezrádza, že Galaxy A35 má modelové označenie SM-A356U. Tento smartfón v single-core teste získal skóre 697 bodov a v multi-core teste 2 332 bodov. Hoci toto skóre nie je v porovnaní s vlajkovými telefónmi nijako vysoké, tak je dôležité poznamenať, že v rámci telefónov série Galaxy A s rovnakým čipsetom ide o zaujímavý medzigeneračný nárast výkonu.

Galaxy A35 v teste GeekbenchZdroj: Nashville Chatter
Galaxy A35 v teste Geekbench

Aj napriek tomu, že porovnávacia platforma Geekbench iba málokedy uvádza testovanú čipovú sadu, tak v prípade Galaxy A35 ju nebolo problém vyčítať priamo z výpisu. Čipovú sadu Exynos 1380 totižto prezradilo číslo modelu základnej dosky a procesora s5e8835. Galaxy A35 bude mať procesor s nasledujúcou konfiguráciou jadier – 4× 2,4 GHz Cortex-A78 a 4× 2,0 GHz Cortex-A55. Ide teda o rovnaký čipset a rovnaké rozloženie jadier, aké používajú aj telefóny Galaxy A54, Galaxy M54 alebo F54.

Veríme, že čipset Exynos 1380 bude v telefóne Galaxy A34 odvádzať lepšiu prácu ako Dimensity 1080 v Galaxy A34. V každom prípade v medzigeneračnom porovnaní je isté, že nový Galaxy A35 bude podstatne výkonnejší ako aktuálny Galaxy A34 s dvoma výkonnými jadrami procesora.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.