Pred dvomi dňami DJ Koh, riaditeľ mobilnej divízie spoločnosti Samsung priznal, že pri uvedení Galaxy Fold sa príliš ponáhľal, čo nakoniec viedlo k presne opačnému výsledku.

Najnovšie prichádza Bloomberg so správou, ktorá odhaľuje, že Samsung je konečne s redizajnom skladateľného smartfónu hotový. Výrazné zmeny v konštrukcii sa pritom dotkli hlavne závesu a ochranného filmu, ktorý chráni flexibilný displej.

Najväčším problémom Galaxy Fold bola práve ochranná vrstva displeja (fólia), ktorú si mnohí recenzenti pomýlili s klasickou transportnou fóliou a po rozbalení sa snažili túto vrstvu odstrániť, čím sa stal Galaxy Fold nepoužiteľným. Pri druhej generácii skladateľného smartfónu je film vsunutý pod vonkajšie okraje zariadenia, takže sa už nebude dať odlepiť. Ďalším problémom bol záves, ktorý teraz takisto prichádza s extra ochranou, aby neprichádzalo k mechanickému poškodeniu.

Podľa Bloombergu začne Samsung čoskoro dodávať potrebné komponenty do svojej továrne vo Vietname. Dovtedy spoločnosť aj rozhodne o presnom dátume uvedenia na trh. Neoficiálne zdroje uvádzajú, že by sa tak mohlo stať už 7. augusta, kedy spoznáme aj najnovšie prírastky v modelovom rade Galaxy Note. No, uvidíme. Tento termín je skutočne veľmi blízko, takže musíme iba čakať, či sa tak naozaj stane.

Ide vskutku o jedinečné zariadenie, ktoré dúfame, že bude mať v „druhom kole“ viac šťastia ako pri premiére. Je tak pravdepodobné, že Samsung usporiada k druhému predstaveniu samostatnú akciu.

Zdroj: Bloomberg

Prečítajte si aj:

Samsung predstaví tablet Galaxy Tab S6 a inteligentné hodinky Watch Active 2 v dvoch samostatných termínoch (video)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.