Úniky z databázy odhalili základné špecifikácie. 

Novinka samozrejme príde s podporou 5G pripojenia. Kórejská spoločnosť sa chystá v najbližších mesiacoch uviesť na trh nové modely série Galaxy Note. Už teraz však môžeme o týchto smartfónoch postupne zbierať prvé informácie.

Model Galaxy Note20+ (SM-N986U) bol testovaný najmä v databáze Geekbench. Úniky tiež potvrdili, že telefón Galaxy Note20+ používa Android 10 s 8 GB pamäte RAM. Okrem toho by spoločnosť mala predstaviť aj ďalší model s minimálne 12 GB RAM.

Pri testovanom modeli môžeme vidieť aj označenie „kona“, čo znamená, že by táto verzia mala obsahovať nový čipset Snapdragon 865+ s pracovnou frekvenciou až 3,09 GHz, zatiaľ čo Snapdragon 865 dosahuje iba 2,84 GHz.

Samsung Galaxy Note20+

Note20+ získal v single-core teste Geekbench (5.1.0) 985 bodov. V multi-core teste bol výsledok až 3220 bodov, Zdroj: GizChina

Model Note20+ s označením SM-N986U bude s najväčšou pravdepodobnosťou verziou pre americký trh. Toto tvrdenie posilňuje aj fakt, že model Note10+ pre americký trh nesie podobné označenie – SM-N976U.

Aj keď zatiaľ nepoznáme presný dátum predstavenia noviniek z modelového radu Galaxy Note pre rok 2020, môžeme predpokladať, že ich spoznáme v tradičnom augustovom termíne.

Note10

Note10+ prepojený s notebookom cez Link To Windows

Podľa zdroja z prostredia spoločnosti by sme v prípade modelov Galaxy Note20 nemali očakávať príliš veľké inovácie. Oproti sérii Galaxy S20 sa vraj nedočkáme žiadnych hardvérových vylepšení. Malo by tak ísť iba o nadstavbu s dotykovým perom, ktoré môže byť oproti predchádzajúcej generácii mierne vylepšené.

Tieto zmeny však nemusia stačiť na to, aby si používatelia kúpili ďalší drahý smartfón.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Huawei P40 lite: VIDEORECENZIA

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.