Dátum uvedenia je čoraz bližšie.

Počas niekoľkých mesiacov sa objavovali rozporuplné informácie o existencii telefónu, ktorý má nadviazať na veľmi obľúbený model Galaxy S21 FE. Zdá sa, že Samsung vôbec nemá v pláne uvádzať „fanúšikovskú edíciu“ každý rok, avšak v uplynulých týždňoch sa na verejnosti objavilo niekoľko dôkazov o existencii modelu Galaxy S23 FE, ktorý má rozšíriť tohtoročnú sériu Galaxy S23.

Ďalší dôkaz o existencii Galaxy S23 FE pochádza zo stránky SafetyKorea.kr s bezpečnostnými certifikátmi. Na nej bol zverejnený nový záznam s dátumom 1. júna, ktorý odkazuje na batériu s modelovým číslom EB-BS711ABY. Na tomto označení je však pozoruhodné to, že časť názvu je zhodná s údajným Galaxy S23 FE, ktorý je SM-S711x“.

Údajná batéria telefónu Galaxy S23 FEZdroj: TechRadar
Údajná batéria telefónu Galaxy S23 FE

Okrem základného označenia sa však z obrázku nedá vyčítať takmer nič iné. Nedá sa tak zistiť dokonca ani kapacita batérie alebo ďalšie dôležité parametre. Skoršie úniky naznačovali, že model Galaxy S23 FE bude vybavený batériou s kapacitou 4 500 mAh, čo by tento model neprekvapivo zaradilo medzi Galaxy S23 s 3 900 mAh a Galaxy S23+ so 4 700 mAh batériou. 

Blíži sa uvedenie na trh?

Zoznamy na certifikačných stránkach sú jedným z najvýraznejších signálov, že produkt je čoraz bližšie k uvedeniu. Pokým iba nedávno sa špekulovalo, že Galaxy S23 FE bude na trh uvedený ešte pred skladačkami Galaxy Z Fold5 a Z Flip5, tak je pravdepodobné, že na trh sa dostane až na jeseň. Ani tento dátum pritom nie je celkom istý, nakoľko Samsung sa môže rozhodnúť tento model uviesť doslova zo dňa na deň.

Pripomeňme si, že Samsung už 26. júla na udalosti Unpacked predstaví dve skladacie novinky Galaxy Z Fold5 a Z Flip5, tablety série Tab S9 a hodinky série Galaxy Watch6

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.