Údajne aj s jedným prekvapením, ktoré (ne)poteší.

Pri telefónoch série Galaxy FE sa každoročne stretávame s viacerými protichodnými správami, ktoré najskôr ohlasujú ich príchod, no vzápätí ho popierajú. Nie je tak prekvapením, že podobného informačného šumu sme sa dočkali aj tento rok. Pokiaľ by Samsung nakoniec vynechal aj tohtoročnú sériu Galaxy S23 FE, znamenalo by to, že by sa tak stalo už druhýkrát po sebe, čo by sa na trhu neobjavila fanúšikovská edícia telefónov Galaxy S

Pokým nedávne správy naznačovali definitívne neuvedenie Galaxy S23 FE, tak nová exkluzívna správa z portálu Sammobile hovorí o presnom opaku. Uvedenie tohto telefónu sa očakáva koncom roka 2023, čo je celkom dobré obdobie na vyplnenie ponuky v predvianočnom čase. Zároveň ide o obdobie po predstavení skladacích telefónov Galaxy Z Fold5 a Z Flip5. Tu správa však nekončí. Portál uvádza, že Samsung má pripravené aj jedno “prekvapenie.

Samsung Galaxy S23Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23

Pripomeňme si, že celá tohtoročná séria Galaxy S23 je vybavená čipsetom Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, čo potešilo množstvo fanúšikov telefónov tohto kórejského výrobcu. Na druhej strane to však nebude platiť pre novú generáciu telefónov Galaxy S23 FE. Tieto telefóny totiž majú byť vybavené čipovou sadou Exynos. Práve v tomto bode ide o veľké prekvapenie, keďže v minulosti to boli práve telefóny Galaxy FE, ktoré aj na globálnom trhu používali čipové sady Snapdragon a série Galaxy S čipy Exynos.

Tento rok by sa mali telefóny série Galaxy S23 FE spoliehať výlučne na čipovú sadu Exynos 2200. Ide teda o rovnaký čip, ktorý poháňal aj telefóny série Galaxy S22 v Európe. Zároveň ide o prvý čip spoločnosti Samsung s grafickým procesorom AMD. Hoci marketing pre tento čip bol zvládnutý na výbornú, výsledok nebol až tak presvedčivý.

Exynos 2200 bude mať v čase uvedenia Galaxy S23 FE takmer dva roky, takže pevne veríme, že nedostatky zo začiatku produkcie budú opravené a nebudú sa už prejavovať v modeli roka 2023.

Samsung Galaxy S21 FEZdroj: TOUCHIT.sk
Samsung Galaxy S21 FE

Ďalšie technické parametre Galaxy S23 FE

Jedným z hlavných vylepšení modelu S23 FE by mohol byť 50 Mpx hlavný fotoaparát. V prípade tretej generácie FE telefónov by tak išlo oproti jej predchodcom s 12 Mpx fotoaparátmi o dosť významné vylepšenie. Zároveň ide o rovnaké vylepšenie, akého sa fanúšikovia Galaxy telefónov dočkali aj pri modeloch Galaxy S22 a S23, s výnimkou modelov Ultra. 

Galaxy S23 FE s modelovým číslom SM-S711x bude mať dve konfigurácie úložiska – 128 GB a 256 GB. Očakáva sa, že tie budú dopĺňať dve konfigurácie pamäte RAM – 6 GB alebo 8 GB. Kapacita batérie bude údajne 4 500 mAh s podporou 25 W nabíjania. 

Zdroj: Sammobile

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.