Zameria sa na tri pretrvávajúce problémy.

Kórejská spoločnosť sa pri sérii Galaxy S24 zamerala na jej pokročilé AI funkcie, ktorými sú všetky tri modely doslova prešpikované. Na druhej strane je tu oblasť, v ktorej Samsung dokázal určovať trendy, avšak tento rok sa spoločnosti nedarí na 100 % napĺňať vysoké očakávanie používateľov týchto vlajkových smartfónov. Po problémoch s displejmi sa kórejský gigant teraz sústredí na vydávanie aktualizácií pre fotoaparáty, ktoré stále nie sú na úrovni, akú si vzhľadom na použitý hardvér zaslúžia.

Ak máme byť presní, tak fotoaparáty Galaxy S24 (Ultra) trápia problémy s nízkou kvalitou teleobjektívu, problémy s nepresným vyvážením bielej a problémy s abnormálnym červeným sfarbením v niektorých scénach.

Samsung Galaxy S24 UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S24 Ultra

Hoci neexistuje plošné oznamovanie týchto problémov, tak tak skutočne existujú. Na druhej strane je dobré už teraz zdôrazniť, že tretia veľká oprava problémov s fotoaparátom nedostala presný dátum vydania, čo znamená, že nemusí prísť s najbližšou aktualizáciou.

Do tretice všetko dobré?

Samsung iba pred pár dňami sprístupnil aj pre slovenských používateľov aktualizáciu pre vlajkové lode série Galaxy S24. Keďže taktiež išlo o významnú aktualizáciu, tak tomu zodpovedala jej veľkosť 921 MB. Aj napriek tomu, že problémy s fotoaparátmi pravdepodobne netrápia veľký počet používateľov, tak určite by prišlo vhod, ak by sa nový firmvér opravujúci tieto problémy objavil v prvých modeloch série Galaxy S24 už koncom apríla.

Galaxy S24, Galaxy S24+ a Galaxy S4 Ultra
Galaxy S24, Galaxy S24+ a Galaxy S4 Ultra

Je však pomerne zarážajúce, koľko práce má Samsung s opravami nastavení fotoaparátov svojej aktuálnej vlajkovej série. Pokým februárová aktualizácia zlepšila rýchlosť uzávierky, čistotu videa, automatickú expozíciu a výber farieb, tak marcová aktualizácia bola zameraná na ďalšie vylepšenia kvality a použiteľnosti fotoaparátu. Jedným z týchto vylepšení bolo aj vyváženie bielej, avšak tento problém pretrváva do dnešných dní.

Pevne veríme, že po ďalšej aktualizácii Samsung túto kapitolu už uzavrie a bude sa venovať ďalším oblastiam, ktoré vylepšia celkový používateľský zážitok z vlajkovej série Galaxy S24.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.