Z najnovších informácií vyplýva blízke predstavenie modelu Samsung Galaxy S24 FE aj ďalšieho modelu.

Druhá polovica tohto roka bude štedrá na nové smartfóny. Len nedávno sa tak predstavili nové skladateľné smartfóny spoločnosti Samsung a následne aj modely zo série Pixel 9, ktoré konečne prichádzajú aj na Slovensko. V blízkej dobe však očakávame predstavenie ďalších zaujímavých smartfónov, na ktoré fanúšikovia čakajú už dlhšiu dobu. Medzi nimi sa budú nachádzať napríklad nové iPhony 16, no predstavenie atraktívneho smartfónu pripravuje aj Samsung.

Na model Samsung Galaxy S24 FE sa momentálne upiera pozornosť mnohých fanúšikov, keďže len nedávno na internete unikli takmer všetky špecifikácie telefónu. Nejde ale o jediný smartfón, ktorý Samsung predstaví v najbližších mesiacoch, na svoje si prídu aj fanúšikovia lacných zariadení.

Samsung Galaxy S24 FE aj Galaxy A16 ešte tento rok

Už skoršie úniky odkazovali na predstavenie modelu Samsung Galaxy S24 FE na jeseň. Odhadovalo sa tak jeho predstavenie v októbri po boku tabletov zo série Galaxy Tab S10, avšak tieto informácie zatiaľ neboli nikde potvrdené. Ako však vyplýva z kórejského denníka ETNews, októbrové predstavenie smartfónu by malo byť reálne. Dátum predstavenia pritom zatiaľ nie je nikde spomenutý, avšak špecifikácie telefónu sú už známe.

Samsung Galaxy S24 FEZdroj: androidheadlines.com
Samsung Galaxy S24 FE

Galaxy S24 FE tak vo výbave ponúkne čipset Exynos 2400e, batériu s kapacitou 4565 mAh a 6,7″ FullHD+ displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Dostupný bude vo viacerých farebných prevedeniach, pričom konkrétne sa rozpráva o žltej, striebornej, čiernej, zelenej a modrej. Samsung však zrejme predstaví aj dve exkluzívne farebné prevedenia, ktoré budú dostupné len prostredníctvom oficiálneho internetového obchodu Samsungu.

Okrem modelu Samsung Galaxy S24 FE by však tento rok mal byť predstavený aj lacnejší model, Samsung Galaxy A16. Ten by však mal byť predstavený o niečo neskôr, pravdepodobne v decembri. Tento model by tak nahradil úspešný lacný Galaxy A15, ktorý sa pýši cenou pod 200 eur.

Zdroj: etnews.com, gsmarena.com, sammobile.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.