Modelový rad Samsung Galaxy S25 by mal vsadiť na snímače od Sony.

Samsung je výrobcom smartfónov a tiež inej elektroniky, ktorý je známy aj výrobou komponentov. Medzi najznámejšie komponenty patria najmä displeje a snímače fotoaparátov, ktoré hrdo prináša aj vo svojich smartfónoch. Už v blízkej budúcnosti by sa však jedna stála súčasť v smartfónoch zmeniť a Samsung by mal vsadiť na konkurenčné komponenty.

Ide práve o snímače fotoaparátov, ktoré najmä vo vlajkových lodiach prichádzali od Samsungu. Modelový rad Samsung Galaxy S25 by tak mohol vsadiť na snímače fotoaparátov od konkurenčného Sony, ktoré je najväčším rivalom Samsungu na trhu.

Samsung Galaxy S25 môže prísť s lepším fotoaparátom

Dohady o tom, či sú lepšie snímače od Samsungu alebo Sony, môže byť nekonečná. Každému sa môžu páčiť iné fotografie, no rebríčky fotomobilov a rôzne benchmarky hovoria za seba. Sony v posledných rokoch medzi výrobcami snímačov fotoaparátov dominuje aj napriek tomu, že Samsung pracuje na 200-megapixelových snímačoch či iných.

Samsung Galaxy S23 UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23 Ultra

Séria Samsung Galaxy S24 pritom má priniesť ešte stále snímače zo série Samsung ISOCELL GN, pričom pôjde pravdepodobne o GN3. Ako však upozorňuje aj známy leaker s prezývkou Revegnus, modely Galaxy S25 a Galaxy S25+ by mali vsadiť na snímač od spoločnosti Sony. Tieto informácie prichádzajú len chvíľku po tom, čo sa takmer kompletne odhalila výbava modelov zo série Galaxy S24.

Pokrok k lepšiemu?

Aj keď Sony prináša prevažne skvelé snímače fotoaparátov, stále je otázkou, aké snímače Samsung pre sériu Galaxy S25 využije. Nemusí ísť totiž o najnovšie špičkové senzory, ktoré využíva napríklad aj Xiaomi či Huawei. V prípade modelov od Samsungu môže ísť o pokus, ktorý sa spoločnosti buď vyplatí alebo nie. Nie je však žiadnym tajomstvom, že Samsung plánuje svoje telefóny dostať na popredné priečky medzi prémiovými smartfónmi a dlhodobo sa sústreďuje aj na fotoaparáty smartfónov.

Zdroj: X (@tech_reve), androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.