Tie sa týkajú zostavy fotoaparátov.

Telefóny Samsung Galaxy Ultra každoročne patria k najlepším fotomobilom na trhu, k čomu im výrazne pomáha zostava štyroch fotoaparátov na čele s dvoma teleobjektívmi. Hoci tie sa Samsung rozhodol v modeli Galaxy S24 Ultra vybaviť 3× a 5× priblížením, tak jeho predchodcovia disponovali až 10× teleobjektívom. V súvislosti s ďalšou generáciou najvybavenejších Galaxy telefónov sa objavilo niekoľko protichodných správ, ktoré sa týkajú práve teleobjektívov. Objavili sa totižto informácie, ktoré naznačujú, že Galaxy S25 Ultra nebude vybavený 3× teleobjektívom, pričom niektoré zdroje toto tvrdenie vyvrátili.

Galaxy S21 ULTRA a jeho vystupujúci kryt s objektívmi
Modely Galaxy S Ultra vždy patrili k tomu najlepšiemu na trhu s mobilnými telefónmi

K počtu fotoaparátov sa na sociálnej sieti X.com ako prvý vyjadril leaker Sperandio4Tech. Ten tvrdí, že Samsung model Galaxy S25 Ultra vybaví iba tromi fotoaparátmi, čo by znamenalo, že Galaxy S24 sa stane posledným Ultra modelom so štyrmi fotoaparátmi. Zdroj dodáva, že Samsung pre hlavný fotoaparát použije 200 Mpx senzor s nezmenenými rozmermi, avšak s lepšou schopnosťou zachytiť svetlo v zlých svetelných podmienkach, čo telefónom Galaxy Ultra určite pomôže, aby boli konkurencieschopnejšie aj v tejto oblasti mobilnej fotografie – pre lepšiu predstavu si pozrite náš test fotoaparátov Galaxy S24 Ultra vs. iPhone 15 Pro Max.

Samsung Galaxy S24, S24+ a S24 UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S24, S24+ a S24 Ultra

Práve hlavný fotoaparát by mal podľa zdroja suplovať chýbajúci 3× teleobjektív. V zostave fotoaparátov by sa však mal podľa jeho slov objaviť celkom nový teleobjektív s variabilným priblížením a veľkým senzorom. Nepredpokladá sa však, že by mal ísť o kontinuálne variabilné priblíženie, ale to by malo pacovať „iba“ v rozsahu ~4× až ~5× a ~6× až ~7×, čo je podobný princíp ako pri modeli Sony Xperia 1 III.

Ďalší leaker Bennett Buhner tiež tvrdí, že Galaxy S25 Ultra dostane tri fotoaparáty namiesto štyroch. Tvrdí, že Samsung v tomto telefóne ponúkne približne 50 Mpx fotoaparát s variabilným teleobjektívom, ktorý je opísaný vyššie, avšak Samsung vraj v novej generácii Galaxy Ultra ponúkne až 14× bezstratové priblíženie. Tento zdroj spomenul aj 200 Mpx 1-palcový senzor a ultraširokouhlý fotoaparát s rozlíšením 50 Mpx.

Samsung Galaxy S24 UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S24 Ultra

Čo hovoria overené zdroje?

K záležitosti okolo fotoaparátov sa samozrejme vyjadrili aj overení leakeri IceUniverse a Revegnus. Tí zhodne tvrdia, že Samsung tak skoro neupustí od používania štyroch fotoaparátov na zadnej strane telefónov série Galaxy Ultra. To tak môže aj naďalej zabezpečiť prítomnosť teleobjektívu s 3× priblížením ešte na nejaký čas. Leaker IceUniverse dodal, že v zostave fotoaparátov sa objavia štyri fotoaparáty s medzigeneračnými vylepšeniami. Akého budú rozsahu teraz nie je jasné.

Keďže do predstavenia série Galaxy S25 zostáva ešte veľmi dlhý čas, tak sami sme zvedaví, ako to dopadne s počtom fotoaparátov na zadnej strane modelu Galaxy S25 Ultra. Ak by sa ich počet nakoniec predsa len znížil, a Samsung by použil nový teleobjektív, tak by to nemuselo s novou generáciou Galaxy S25 Ultra vôbec dopadnúť až tak zle.

Zdroj: AndroidAuthority, IceUniverse, Revegnus

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.