A už je to tu. Po mesiacoch čakania, dohadov a neistoty sme objavili prvú skutočnú uniknutú fotografiu smartfónu Galaxy S8. 

Fotografia sa dostala na internet vďaka Evanovi Blassovi, reportérovi z Venture Beat, ktorý je známy zverejňovaním záberov očakávaných telefónov dlho pred uvedením na trh. Teraz na svojom Twitteri zverejnil fotografiu Galaxy S8.

Podľa správ z Venture Beat bude Galaxy S8 oficálne odhalený 29. marca, a uvedený na trh 21. apríla. Galaxy S8 bude mať odlišný dizajn od svojich predchodcov – zadná strana sa síce podobá na Galaxy S7, ale z prednej strany zmizne fyzické tlačidlo, ktoré ustúpi väčšiemu displeju. Zariadenie má prísť na trh v dvoch veľkostiach, menší s uhlopriečkou 5.8″, väčší s uhlopriečkou 6.2″ – teda obe verzie budú mať väčší displej ako Note 7. Navyše, podľa informácií VB má displej netradičný pomer strán 18.5:9.

Ďalšie parametre budú, podľa uniknutých informácií, nasledovné:

  • 5.8″ alebo 6.2″ QHD AMOLED displej
  • Snapdragon 835 alebo Samsung Exynos procesor (podľa trhu)
  • 4 GB RAM a 64 GB úložisko (rozšíriteľné SD kartami)
  • 12 Mpix zadná a 8 Mpix predná kamera
  • 3000 mAh a 3500 mAh akumulátor (podľa veľkosti displeja)
  • 3.5 mm konektor, USB-C konektor, vode odolná konštrukcia

Navyše sa očakáva, že spolu s Galaxy S8 Samsung predstaví aj nové funkcie. Jednou z nich bude niečo na štýl Windows Continuum, kde sa po zapojení do dokovacej HDMI stanice bude telefón správať ako počítač. Druhou by mal byť osobný hlasový asistent, hovorí sa o názve Bixby.

Zdroj: Venture Beat, The Verge, Twitter

Prečítajte si aj:

Samsung bude pokračovať so značkou Galaxy Note