Každá z veľkých spoločností má už svoju digitálnu asistentku. Apple má Siri, Microsoft Cortanu a Google zvolil „netradičné“ meno Google Assistant. Aj Samsung plánuje priniesť v ďalšej iterácii modelu telefónu Galaxy S virtuálnu asistentku.  Do modelu Galaxy S8 sa tak už na MWC dostane vlastná Samsung asistentka. Hovorí tak správa agentúry Reuters.

Asistentka sa zatiaľ vyvíja vo Viv Labs, čo je spoločnosť špeciálne orientovaná na umelú inteligenciu a Samsung ju odkúpil v októbri. Zakladatelia Viv Labs už majú skúsenosti s vývojom Siri, ktorú Apple od nich odkúpil v roku 2010.

Samsung sa teraz rozhodol investovať priamo do nákupu firmy namiesto toho, aby virtuálnu asistentku vyvinul od začiatku alebo si vývoj u tejto firmy objednal. Využíva pritom aj služby tretích strán. Samsung asistentka sa má počas používania telefónu učiť, ako čo najviac pomôcť svojmu majiteľovi.

Samsung nevyhnutne potrebuje niečím revolučným ohúriť a preklenúť tak straty zo stiahnutia Galaxy Note 7 ako aj niektorých pračiek na americkom kontinente. Firma ale vstupuje už na pomerne obsadený trh. Apple totiž investoval hlavne v USA obrovské peniaze do Siri. Pre asistentku od Samsungu bude však hlavnou konkurentkou Google Assistant. Zabudnúť nemôžeme ani na Amazon Alexa alebo inteligentné domáce asistentky ako je Echo.

Viac o Samsung Galaxy S8: 

Samsung Galaxy S8 ohúri pomerom displeja k celkovej ploche 90 %

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.