Samsung čoskoro predstaví ďalšie inteligentné hodinky.

Zariadenie Samsung Galaxy Watch 3 je nástupcom pôvodných Galaxy Watch a športových Galaxy Watch Active2. Samsung sa rozhodol preskočiť názov Galaxy Watch 2 pravdepodobne z toho dôvodu, aby bolo hneď jasné, že Galaxy Watch 3 sú jeho najnovšie inteligentné hodinky.

Novinka bude kombinovať to najlepšie z oboch svetov – fitness funkcie modelu Galaxy Watch Active2 a tradičný dizajn hodiniek s fyzickou otočnou lunetou, čo sú vlastnosti hodiniek Galaxy Watch. Naznačuje to prvá uniknutá fotografia, ktorú zverejnil portál mysmartprice a ďalšie informácie, ktoré publikoval portál androidauthority.

Samsung Galaxy Watch 3 vo veľkosti 1,2 palca (SM-R840) a 1,4 palca (SM-R850) na prvej fotografii

Galaxy Watch 3 ponúkne totožné senzory a ich umiestnenie ako hodinky Galaxy Watch Active2. V praxi to znamená snímač tepu s 8 fotodiódami, ktorý dokáže merať EKG a tiež aj krvný tlak. Hodinky budú k dispozícii v 41 mm a 45 mm verziách s 1,2-palcovým, resp. 1,4-palcovým displejom. Zatiaľ nie je jasné, či bude funkcia merania EKG dostupná globálne, nakoľko Samsung musí získať povolenie od potrebných úradov, aby ju sprístupnil používateľom v jednotlivých regiónoch.

Vo výbave hodiniek nájdete aj 1 GB RAM, 8 GB úložisko a otočnú lunetu. Nechýba odolnosť voči vode na úrovni IP68 a vojenská odolnosť MIL-STD-810G. Hodinky budú mať zabudovaný GPS senzor a operačný systém Tizen OS 5.5. K dispozícii budú aj v LTE verzii. Menší model ponúkne 247 mAh batériu, väčšia verzia dostane 340 mAh batériu.

Zdroj: mysmartprice, androidauthority

Prečítajte si aj:

6 najlepších športových funkcií inteligentných hodiniek Samsung Galaxy Watch Active2

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit