Samsung Galaxy Z Flip6 prinesie len mierne zvýšenie kapacity batérie.

Skladateľné smartfóny od Samsungu sa na trhu ukážu už o pár týždňov. Podľa viacerých únikov by sa totiž modely Galaxy Z Flip6 a Galaxy Z Fold6 mali predstaviť už 10. júla, pričom juhokórejský gigant si mal ako miesto predstavenia vybrať Paríž. Využije tak atmosféru a pozornosť letných olympijských hier, ktoré budú práve vo Francúzsku. Novinky so skladateľným displejom sú však dnes pod drobnohľadom fanúšikov, médií aj leakerov, pričom najnovšie sa jeden zo smartfónov objavil aj v rámci certifikácie.

Certifikácia FCC potvrdila kapacitu batérie, ktorá by mala byť len o kúsok väčšia v porovnaní s predchádzajúcou generáciou smartfónov. Modely zo série Z Flip zvyčajne nedisponujú veľkou batériou a tento rok to nebude inak. Minuloročný Z Flip5 totiž prišiel na trh s 3700 mAh batériou a tohtoročný model taktiež neprekročí hranicu 4000 mAh.

Samsung Galaxy Z Flip6 s mierne väčšou kapacitou batérie

Model Samsung Galaxy Z Flip6 by mal vsadiť na dvojčlánkovú batériu, pričom FCC databáza odhaľuje jej parametre. Jedna z batérií má ponúknuť kapacitu 1000 mAh, pričom ju doplní druhá s kapacitou 2790 mAh. Spolu tak bude mať batéria kapacitu 3790 mAh, čo je miernym pokrokom v porovnaní s minuloročnou generáciou. Aj napriek tomu nejde o výraznejšie zväčšenie kapacity.

Samsung Galaxy Z Flip6 na renderochZdroj: onleaks×smartprix
Samsung Galaxy Z Flip6 na renderoch

Model Galaxy Z Flip5, ktorý bol predstavený ešte v priebehu minulého roka, mal kapacitu batérie 3591 mAh, ktorá bola prezentovaná ako 3700 mAh. Tento rok by Samsung mal batériu označiť pravdepodobne ako 3900 alebo 4000 mAh. Aj keď takéto zvýšenie kapacity batérie nemusí byť významné, fanúšikovia dúfajú, že systémovou optimalizáciou a tiež novým čipsetom sa im podarí dosiahnuť o niečo dlhšiu pracovnú dobu so smartfónom.

Z FCC databázy vyplývajú aj ďalšie informácie o výbave a parametroch modelu Galaxy Z Flip6. Model bude podporovať Wi-Fi 6E, NFC a Bluetooth zatiaľ neznámeho štandardu. Podľa renderov by sa mal taktiež podobať na minuloročný Z Flip5, no menšie dizajnové zmeny budú predsa len prítomné.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.