Nová generácia skladacieho telefónu by mala byť predstavená v auguste.

O tomto telefóne bolo zverejnených už pomerne veľa fám, avšak je dobré sa pozrieť aj na rozmery displeja a zmeny, ktoré sa očakávajú oproti aktuálnej verzii Galaxy Z Fold4. Aktuálne najlepší skladací telefón na trhu je vybavený 6,2-palcovým externým displejom. Podľa novej správy z portálu GSMArena sa však zdá, že aj ďalšia generácia bude vybavená displejom s rovnakými rozmermi.

Informácia o rozmeroch externého displeja Galaxy Z Fold5 pochádza od spoľahlivého leakera Ice Universe, čiže je ju možné považovať za presnú. Zdroj však neuviedol rozlíšenie tohto externého panela, čiže nie je jasné, či oproti Galaxy Z Fold4 príde k nejakej zmene, alebo aj rozlíšenie zostane rovnaké – 904 × 2316 pixelov.

Galaxy Z Fold4Zdroj: TOUCHIT.sk
Predný displej na Galaxy Z Fold4

Leaker dodal, že získal väčšinu technických parametrov dvojice Galaxy Z Fold5 a Z Flip5, pričom potvrdil, že obidva telefóny sú dokončené, a ich parametre a ani dizajn sa už nebudú meniť. Táto informácia je pomerne zaujímavá, pretože je vidieť, že aj IceUniverse bude správy/úniky o nových skaldacích telefónoch dávkovať postupne. Čím bližšie budeme k ich predstaveniu, tým viac sa o nich dozvieme. Okrem toho už vieme, že interná pamäť Galaxy Z Fold5 bude mať kapacity 256 GB, 512 GB a 1 TB.

O modeli Galaxy Z Fold5 sa tiež hovorí, že bude mať nový dizajn pántov, ktorý skryje záhyb displeja. Táto dizajnová zmena je v roku 2023 viac ako vítaná, pretože napríklad spoločnosť Oppo toto dizajnové riešenie už implementovala do modelu Find N2 Flip. Viacerí používatelia skladacích telefónov by však chceli v Galaxy Z Fold5 vidieť aj slot na pero S Pen.

Zdá sa však, že Samsung má na túto rozšírenú možnosť jeho uskladnenia celkom iný názor. Už modely Galaxy Z Fold3 a Z Fold4 podporovali písanie perom S Pen, avšak neobsahovali slot na jeho prenášanie. Trochu nádeje priniesli správy z januára, ktoré sa pohrávali s myšlienkou, že slot na dotykové pero sa nakoniec do Galaxy Z Fold5 dostane. 

Vieme však, že nakoniec sa tak nestane.

Zdroj: IceUniverse

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.