Určený má byť hlavne pre notebooky.

Na ľavej strane sa skladá, na pravej posúva, respektíve roluje. Taký je koncept nového typu obrazovky, ktorú spoločnosť Samsung Display oficiálne predstaví na podujatí CES 2023.

Tento konceptuálny displej je podľa výrobcu určený na využitie v budúcich typoch notebookov, ale uplatnenie by mohol nájsť aj v tabletoch a možno i smartfónoch. Samsung ho nazýva Flex Hybrid a konkretizuje, že obrazovka môže mať buď 10,5 palcovú uhlopriečku s pomerom strán 4:3, alebo sa zväčší na 12,4 palca s pomerom 16:10.

Bohužiaľ, kórejská firma zatiaľ nešpecifikovala ďalšie podrobnosti a ani časový plán, kedy by sa tento koncept mohol dostať do praxe. Z doterajších skúseností je však zrejmé, že cesta od takéhoto konceptu k reálnym produktom býva dlhá. Ako napríklad uvádza portál AndroidAuthority.com, podobný displej vlani ukázala aj spoločnosť TCL, ale doteraz sa neobjavil v žiadnom zariadení.

Zdroj: Global.samsungdisplay.com

Na druhej strane, Samsung je jedným z priekopníkov skladacích displejov a predstavil už štyri generácie takýchto smartfónov. Posun ku skladacím notebookom by bol preto logickým krokom, o to viac, že svoje želiezka v ohni v tomto segmente už majú jeho konkurenti Lenovo a Asus.

Ďalším inovatívnym displejom, ktorý Samsung ukáže na CES 2023, je 17-palcová rolovacia obrazovka Flex Slidable. Existuje v dvoch verziách, Flex Slidable Solo, ktorá sa vysúva len na jednej strane, a Flex Slidable Duo, ktorá sa rozširuje na oboch stranách. Samsung ho prvýkrát prezentoval na podujatí Intel Innovation.

Zdroj: Global.samsungdisplay.com, AndroidAuthority.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.