Túto pesničku už poznáme. Samsung má konečne nový skutočne zaujímavý telefón, no na náš trh sa nedostane.

Kedysi v mobilnom praveku boli „véčka“ populárnym typom telefónu. Dnes máme, čo sa týka dizajnu, na výber len medzi rôznymi farbami hliníkovo-sklenenej placky. Véčka však stále žijú, dokonca so zaujímavými parametrami, ale len v Ázii.

Samsung má teda ďalšie super véčko, ktoré ostane len na vybraných ázijských trhoch. Novinka nesie názov W2018 a parametre má skoro totožné ako Galaxy S8. Tento telefón je ale o niečo drahší, no ponúka aj niečo navyše.

Základom je procesor Snapdragon 835, 6 GB RAM a 64 GB alebo 256 GB úložiska. Tento telefón má 4,2″ FHD AMOLED displej zvonku, a ďalší 4,2″ FHD displej vnútri. Pochopiteľne, nechýba fyzická klávesnica – a pri relatívne malom displeji sa aj zíde. Snímač odtlačkov prstov je vedľa objektívu na zadnej strane. Mobil je dostupný v zlatom a platinovom prevedení, vyrobený je z kovu a skla značky Gorilla Glass.

Zaujímavý je však hlavne fotoaparát. Ten má clonu len f/1,5 a podľa Samsungu tak tento telefón dokáže robiť v zlých svetelných podmienkach lepšie fotky ako akýkoľvek iný smartfón. Vďaka šikovnému softvéru vie W2018 rozpoznať množstvo svetla a automaticky sa prepnúť do režimu f/2,4. Tento režim je lepší pri fotení za dobrého svetla a na zábery sa tak dostane viac detailov z pozadia.

Že je telefón určený pre náročnejšiu klientelu je zrejmé z pribalených služieb. Medzi nimi nájdete napríklad osobného asistenta, živého a ochotného pomôcť vám s plnením vašich želaní. Mobil sa bude predávať najprv v Číne, potom aj v iných ázijských krajinách a cena ešte nie je známa. Šušká sa však o ekvivalente 3000 dolárov.

Zdroj: GizmoChina

„Véčko“ od Samsungu má špičkové parametre za extra cenu