Hovorí sa o ňom už niekoľko mesiacov, ale až teraz sa stáva skutočnosťou.

„Véčkové“ telefóny takmer vymreli a okrem LG sa to snaží napraviť aj Samsung svojou novinkou, ktorá nebude hocijaký Low-end, ale smartfón s top špecifikáciami. Tie sú takmer rovnaké, akými disponuje Galaxy S7 / S7 edge alebo Galaxy Note 7.

samsung-w2017-3_nowat

Samsung SM-W2017 (kódové označenie Veyron) disponuje štvorjadrovým procesorom (CPU) Snapdragon 820 a grafickou jednotkou (GPU) Adreno 530, ktoré sú doplnené o 4 GB operačnej pamäte RAM. Interná pamäť (ROM) by mala dosahovať hodnotu 64 GB.

samsung-w2017_nowat

Veyron má dva Full HD Amoled displeje (1920 × 1080 Px) s veľkosťou 4,2-palca. Hlavný fotoaparát má rozlíšenie 12 Mpx a predný 5 Mpx, čo je totožný údaj s aktuálnymi vlajkovými loďami spoločnosti Samsung. Nechýba ani prítomnosť snímaču odtlačkov prstov. Batéria má kapacitu 2000 mAh s podporou rýchleho nabíjania Quick-Charge 3.0 a operačný systém je Android vo verzii 6.0.1 Marshmallow.

samsung-w2017-6_nowat

Všetko nasvedčuje tomu, že toto „véčko“  bude poriadny stroj bez kompromisov, napovedá tomu aj príznačný názov – Veyron. Predpokladaná cena tohto zariadenia je závratná, má sa vyšplhať až na 1498 USD, čo je v prepočte 1333 eur. Veyron by mal byť oficiálne dostupný od októbra, avšak s najväčšou pravdepodobnosťou, len na čínskom trhu. To je od Samsungu trošku krátkozraké, nakoľko (pravdepodobne) aj mnohí Európania by si radi kúpili „klasické véčko“ s Androidom a top špecifikáciami, aj keď za podstatne vysokú cenu.

Zdroj: www.phonearena.com

Pozrite si aj:

Dohady : Špičkové „Véčko“ od Samsungu

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE