Zatiaľ nie je potrebné prepadať panike.

Predstavenie používateľského rozhrania One UI 7 sa očakáva na vývojárskej konferencii, ktorá sa bude konať 3. októbra 2024. Samsung k softvérovej podpore svojich Android zariadení pristupuje veľmi zodpovedne, čo sa snaží dokazovať nielen extra dlhou softvérovou podporou, ale aj pravidelným aktualizovaním vybraných zariadení, dokonca na mesačnej báze. Rozhranie One UI 7 bude založené na operačnom systéme Android 15, ktorý iba nedávno dosiahol stabilitu platformy

Hoci iba pred pár dňami sa objavili pozitívne správy o možnom skoršom vydaní prvej beta verzie One UI 7, tak nové informácie z portálu AndroidHeadlines naznačujú, že vydanie novej verzie používateľského rozhrania založeného na Androide 15 tak skoro nemusí prísť. Portál s odvolaním sa na zdroj z odvetvia informuje, že súčasná zostava One UI 7.0 je chybná a veľmi nestabilná, až je „takmer nepoužiteľná. To teda naznačuje, že Samsung aktuálne nie je pripravený na vydanie tejto zostavy, ktorej príchod sa očakával už budúci týždeň.

One UI 7 má byť prelomovou verziou, avšak Samsung okrem významných dizajnových zmien už onedlho prinesie aj výrazné zlepšenie fotoaparátov, a to minimálne pre model Galaxy S24 Ultra, avšak tieto vylepšenia sa dlhodobo očakávajú v celej sérii Galaxy S24. Táto správa je v súlade so staršími informáciami, ktoré naznačovali, že vydanie opravnej aktualizácie pre fotoaparáty celej série Galaxy S24 príde v auguste

Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ a Galaxy S24
Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ a Galaxy S24

Na druhej strane je vysoko pravdepodobné, že Samsung One UI 7 v prvej verejnej beta verzii nevydá skôr, pokým nezabezpečí jej vyššiu stabilitu. Aj napriek komplikáciám pri jej vydaní sa očakáva, že stabilná verzia sa do prvých zariadení dostane už na jeseň, niekedy koncom októbra. Ako dobrý orientačný bod poslúži minuloročné vydanie Androidu 14 s One UI 6, ktoré prebehlo 30. októbra 2023.

Staršie správy síce naznačovali, že vydanie prvej beta verzie One UI 7 bude 29. júla, avšak nie je potrebné prepadať panike. Samsung sa stále drží stanoveného harmonogramu, čiže zatiaľ nehrozí, že by bolo vydanie “načas” ohrozené. Spoločnosť oproti minulému roku stále pracuje v dostatočnom predstihu.

V každom prípade je isté, že rozhranie One UI 7 ako prvé obdržia modely série Galaxy S24.

Zdroj: AndroidHeadlines

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.