Dvojitá stratégia čipsetov v modeloch Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6 sa nekoná.

Spoločnosť Samsung je veľkým hráčom na trhu skladateľných smartfónov v mnohých regiónoch. Možno skonštatovať, že ako jeden z mála výrobcov dokázal takéto smartfóny plne zakomponovať do svojho portfólia, a tak sa v lete dočkáme novej generácie smartfónov v podobe Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6. Skoršie dohady ohľadom týchto modelov pritom naznačovali zmenu, ktorá by sa fanúšikom nemusela páčiť. Aj v tejto sérii mal Samsung totiž využiť svoju dvojitú stratégiu čipsetov.

V praxi by to teda znamenalo, že niektoré verzie telefónov by využili vlajkový čipset od Qualcommu v podobe Snapdragonu 8 Gen 3. Európske verzie by však na trh prišli s čipsetom Exynos, konkrétne Exynosom 2400. Najnovšie správy však potvrdzujú, že ani fanúšikovia mimo USA sa nemusia tejto zmeny báť.

Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6 so Snapdragonom

Čipsety Exynos nemajú na trhu takú popularitu ako tie od Qualcommu. Vo všeobecnosti sa totiž vyznačujú nižším výkonom v porovnaní so Snapdragonmi. Samsung je však na svoje čipsety natoľko pyšný, že ich presadzuje na viacerých trhoch, čím prispieva do svojej stratégie dvojitých čipsetov. Rovnaká situácia mala nastať aj pri predstavení skladateľných smartfónov Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6, čím by nasledovali sériu Galaxy S.

Samsung Galaxy Z Flip6 na renderochZdroj: sammobile.com
Samsung Galaxy Z Flip6 na renderoch

Ako však vyplýva z najnovších informácií, Samsung má aj naďalej zostať pri čipsetoch od Qualcommu v prípade svojich skladateľných smartfónov. Platiť to má pritom na všetkých trhoch, teda aj európske smartfóny majú tento rok získať najnovší Snapdragon 8 Gen 3. Samsung má týmto naďalej udržovať svoje partnerstvo s Qualcommom, ktoré platí už nejaký ten čas.

Modely so skladateľnou konštrukciou v podobe Samsungu Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6 sa majú predstaviť už v júli, pričom predstavenie prebehne v Paríži. Samsung má týmto spôsobom využiť letné olympijské hry, v rámci ktorých na seba a taktiež na nové skladačky upúta pozornosť.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.