Galaxy Fold je prvým skladateľným zariadením výrobcu, ktoré sme spoznali oficiálne až tento rok, pričom koncept bolo možné vidieť už v novembri 2018.

Pred pár dňami sme informovali, že kórejská spoločnosť nezostane iba pri tomto konštrukčnom riešení a pripravuje niekoľko ďalších zariadení so skladacou obrazovkou. Práve jedno z pripravovaných zariadení bude mať displej, ktorý sa bude opačne, ako pri Galaxy Fold, teda smerom von.

Najnovší patent spoločnosti podaný v januári 2019 na WIPO ukazuje, ako by tento smartfón mohol aj vyzerať. Z patentových náčrtov sa zariadenie javí ako kompaktné aj v prípade, že je úplne roztvorené. Záves v strede smartfónu, ktorý zabezpečuje otváranie a zatváranie, je možné pomocou posúvača uzamknúť, aby sa zabránilo nechcenému ohýbaniu. Toto riešenie vyzerá pomerne jednoducho a účelne.

Podrobnosti týkajúce sa ostatných komponentov smartfónu, ako sú kamery a porty, nie sú v tomto okamihu viditeľné. Je potešujúce, že spoločnosť ohľadom tohto konštrukčného riešenia už začala podnikať prvé kroky, pretože predošlé správy uvádzali, že dátum ako dátum predstavenia až rok 2020.

Zdroj: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Samsung rozšíri ponuku skladateľných smartfónov. Budú zaujímavejšie ako Galaxy Fold?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.