Hustota pixelov bude až 1000 ppi.

Rozlíšenie displejov aj pri moderných vlajkových smartfónoch sa vracia na úroveň FullHD, no iba málokedy sa dostaneme nad maximálne rozlíšenie WQHD. Rozlíšenie  4K je pri monitoroch a televízoroch už bežné, tak prečo by sa nemohlo dostať aj do smartfónov? Dôvodov môže byť zatiaľ veľa, ale ani tie Samsung pravdepodobne nezastavia, aby ho použil vo svojom pripravovanom zariadení.

Zdroj uvádza, že Samsung Display pracuje na novej zobrazovacej technológii, ktorá umožní vyrábať OLED panely s hustotou pixelov až 1 000 ppi. Vyššia hustota pixelov znamená, že obraz a text budú ostrejšie. 

Pre predstavu, väčšina displejov moderných telefónov má hustotu pixelov 400 – 500 ppi. Napríklad vlajkový Samsung Galaxy S21 Ultra má hustotu pixelov približne 515 ppi. Vieme však, že displeje s najvyšším rozlíšením pri smartfónoch majú niektoré modely od Sony – napríklad aj novinka Xperia 1 III (4K, 643 ppi).

Správa ďalej tvrdí, že nový panel bude 10-krát rýchlejší ako ten, ktorý je v súčasnosti k dispozícii. Je možné, že by Samsung mohol túto technológiu nakoniec použiť iba pre VR súpravy.

Avšak na uvedenie tohto panela si budeme musieť ešte chvíľu počkať. Naplánované je na rok 2024.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Sony Xperia 1 III a Xperia 5 III oficiálne: Takúto technológiu sme tu ešte nemali

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.