Samsung sa chystá integrovať SmartThings do ďalšej platformy Googlu. 

Spoločnosti Samsung a Google počas predstavenia série Galaxy S21 oznámili, že funkcia Samsung SmartThings bude do systému Android Auto integrovaná začiatkom budúceho týždňa. Integrácia umožní používateľom Android Auto ovládať kompatibilné inteligentné domáce zariadenia priamo z displeja vozidla. Toto oznámenie prišlo po uvedení Galaxy S21, ktoré zahŕňalo aj slúchadlá Galaxy Buds Pro a prívesok SmartTag.

Počas štvrtkovej prezentácie Samsung v krátkosti predviedol, ako bude vyzerať integrácia SmartThings v systéme Android Auto. Po stiahnutí aplikácie SmartThings sa používateľom zobrazia skratky na rýchle ovládanie inteligentných domácich zariadení pripojených k platforme od Samsungu. Samsung predviedol niekoľko rutín spolu s prístupom k zariadeniam, ako je inteligentný termostat, robotický vysávač a inteligentná práčka.

Nie je jasné, či je možné novú integráciu v systéme Android Auto ovládať aj pomocou Google Asistenta.

Platforma Samsung SmartThings, zahŕňajúca hardvér a softvér, poskytuje používateľom rozbočovač, pomocou ktorého môžu ovládať množstvo kompatibilných inteligentných domácich zariadení, od bezpečnostných kamier až po svetlá. 

Google uviedol, že nová integrácia bude k dispozícii už začiatkom budúceho týždňa. 

Android Auto, Samsung SmartThings

Zdroj: 9to5Google

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Telefóny z rodiny Galaxy S21 u najväčších operátorov na Slovensku. Takto funguje predobjednávka

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.