Juhokórejský výrobca nezabúda ani na svoje skôr uvedené telefóny.

Samsung pracuje na tom, aby niektoré ďalšie funkcie fotoaparátu modelov Galaxy S23 preniesol aj do svojich starších telefónov. Informoval o tom portál AndroidHeadlines.com s tým, že ide napríklad o pridanie podpory režimu Pro a Pro Video v prednom fotoaparáte do radu Galaxy S22 a Galaxy Z Fold 4.

Tieto telefóny získajú aj podporu predného fotoaparátu v aplikácii Expert RAW. Používatelia tak budú mať pri zachytávaní selfie fotografií a videí širšie možnosti. Všetky zmienené telefóny spolu s Galaxy Z Flip 4 dostanú aj novú funkciu 300x Astro Hyperlapse. Tá umožňuje zachytiť hviezdy a ich pohyb na nočnej oblohe.

Okrem toho Samsung v súčasnosti skúma kompatibilitu vylepšeného prepínania objektívov pri zoomovaní z Galaxy S23 pre rad Galaxy S22, Galaxy Z Fold 4 a Galaxy Z Flip 4. Ak bude všetko fungovať dobre, mal by túto funkciu do uvedených telefónov pridať novou aktualizáciou.

No a v neposlednom rade spoločnosť uvádza, že funkcia Image Clipper bude k dispozícii pre Galaxy S21, Galaxy S20, Galaxy Note 20 a všetky skladacie modely okrem prvej generácie Galaxy Fold. Rad Galaxy S22 túto funkciu dostal nedávno.

Image Clipper umožňuje jednoduchým podržaním prsta na vybranom objekte na fotografii jeho vystrihnutie pre ďalšie použitie. Názorne to vidieť na nasledujúcom videu:

Ďalšie fotografické funkcie do starších modelov má priniesť aktualizácia aplikácie Camera Assistant. Do aplikácie bola nedávno pridaná funkcia uprednostnenia zaostrenia (a teda kvality výslednej fotografie) pred rýchlosťou. Ako už názov napovedá, zlepšuje automatické zaostrovanie telefónu na úkor rýchlosti zaostrovania.

Medzi ďalšie funkcie fotoaparátu Galaxy S23, ktoré sa nedávno dostali do starších modelov, patrí skratka Expert RAW v základnej aplikácii fotoaparátu, nové selfie efekty, vylepšené rozpoznávanie QR kódov, vylepšené remasterovanie fotografií, remasterovanie GIF či automatické rámovanie objektu. Vylepšenia získala aj aplikácia Galéria pre funkcie vyhľadávania, príbehu a informácií o fotografiách.

Zdroj: AndroidHeadlines.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.