Má konkurovať platformám Google Stadia, Nvidia GeForce NOW a Xbox Game Pass.

Ponuka cloudového hrania sa čoraz viac rozširuje a stáva sa vo svete novým trendom. Vo svojej ponuke ju má aj veľa významných technologických značiek. Či už ide o Amazon, Facebook, Google, Microsoft, Nvidia a Sony, ponuka sa stále rozrastá, aj keď nie všetky spoločnosti sú ochotné na tento trend nastúpiť. Jasným príkladom je spoločnosť Apple, ktorá svoje plány s cloudovým hraním zatiaľ odkladá. 

Najnovšie sa do segmentu cloudového hrania pripája aj kórejský Samsung. Portál 9to5Google informuje, že plány spoločnosti boli oznámené počas vývojárskej konferencie. Na základe vyjadrení sa dozvedáme, že Samsung uvádza na trh „Cloud Game Platform„, ktorej cieľom je využiť platformu Samsung Tizen pre inteligentné televízory a ponúknuť „bezproblémový, pohlcujúci herný zážitok„.

Samsung cloud game platformZdroj: Samsung

Počas konferencie bolo zverejnených len veľmi málo detailov o tejto platforme. Dokonca sme sa nedozvedeli ani podstatné informácie o tom, aký ovládač sa bude k hraniu používať, kedy bude platforma spustená alebo koľko bude stáť. Podstatnou informáciou môže byť pritom aj to, že Samsung túto službu vyvíja s partnermi, takže namiesto vývoja vlastnej technológie môže Samsung jednoducho využiť ponuku partnerskej spoločnosti. O podobný krok sa spoločnosť pokúšala už v roku 2012.

Na základe vyjadrení zástupcu spoločnosti Samsung je pritom zrejmé, že táto služba sa minimálne v najbližšej dobe nedostane do smartfónov a bude zameraná na hranie hier na najnovších smart televízoroch spoločnosti Samsung.

Viaceré indície pritom naznačujú, že za Samsung Cloud Game Platform môže stáť služba Stadia.

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.