Samsung urobil s modelmi Galaxy S7 a S7 edge šťastnú voľbu. Všetky predajné výsledky sú pozitívne, minimálne pri porovnaní s minuloročným Galaxy S6/S6 edge/S6 edge Plus. A platí to aj na Slovensku, medzi vlajkovými loďami je to momentálne neohrozená jednotka. 

Samsung-Galaxy-S7-Active_nowat

Samsung však nestojí, plánuje nové modely. Teraz sa hovorí o modeli Galaxy S7 Active, čo by mala byť taká zodolnená verzia Galaxy S7 a mala by byť určená pre ľudí, ktorí sa často pohybujú v teréne. Kovový kryt by mal byť v tomto prípade nahradený polykarbonátom, rám telefónu by mal byť posilnený a ovládacie tlačidlá by mali byť fyzické.

Pod kapotou by to však mal byť Galaxy S7, teda v našich zemepisných pásmach procesor Exynos, 4 GB RAM, 5,1 palcový Super AMOLED 1440p displej, podpora microSD karty a rovnaká kapacita batérie ako aj fotoaparát. Cenu ani dátum príchodu na trh tohto telefónu zatiaľ nepoznáme.

O telefóne Galaxy Note 6 sa šušká už dlhšie, prvé správy od @evleaks hovoria o termíne uvedenia počas augusta. Teraz prichádza správa o softvéri Samsung Focus, ktorý bude do jedného rozhrania integrovať maily, kalendár, kontakty, poznámky a pod. Zjednotenie je v tom, že z jedného miesta môžete reagovať na maily z rozličných účtov a podobne to bude s notifikáciami z iných aplikácií. Ak teda máte viaceré účty, z toho niektorý máte v podobe „smetného koša“, ale sem-tan naň príde dôležitá správa, v novom prostredí to môžete vyriešiť.  To všetko by malo byť v Note 6 naviazané na dotykové pero.

nexus_5x_nowat

Tento mesiac sa koná Google konferencia I/O a tá prinesie aj novú verziu operačného systému Android. Predpokladáme, že tento operačný systém sa bude nachádzať aj v telefóne Galaxy Note 6. Pritom by tu mala byť integrovaná aj funkcia na nový typ dotykového ovládania s vyhodnotením sily prítlaku – teda analógiu voči 3D Touch známu z iOS.

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.