A je to prvý smartfón s podporou 4G/LTE v kombinácii s operačným systémom Tizen.

Všetky doterajšie informácie o tomto zariadení sa potvrdili, plus je tu aj niekoľko nových. Do predaja sa oficiálne dostane 29. augusta v Indii. Avšak, spoločnosť Samsung plánuje rozšíriť predaj tohto smartfónu aj do iných, rozvíjajúcich sa krajín. K tomuto faktu je prispôsobená aj jeho cenovka – len 68 dolárov. A to napovedá, že nepôjde o žiadne prevratné zariadenie, ale o smartfón v základnej výbave, tzv. low-end.

Z2_tizen_nowat

Samsung Z2 je softvérovo prispôsobený pre krajiny, kde sa bude predávať. Ako je známe, napr. v Indii je hlavným dopravným prostriedkom – bicykel a motocykel. A tak sú v tomto smartfóne aj špeciálne možnosti pre ovládanie jednou rukou – S bike. (Aj keď ovládanie smartfónu na motocykli nemusí byť celkom bezpečné). Ďalej sú tu aplikácie, ako Ultra Data Saving a My Money Transfer.

Samsung Z2_nowat

Samsung oznámil aj novinku pre toto zariadenie v podobe služby – Jio Preview offner. Tá umožní používateľom využívať dáta a volania počas skúšobnej doby zdarma. O aký čas ide, nie je známe.

Z2_nowat

Dizajn tohto Samsungu sa vrátil o niekoľko rokov späť, avšak jeho cenovka a určenie to dovoľuje. Zariadenie má 4-palcový WVGA TFT AMOLED displej s rozlíšením 480 × 800 Px. Štvorjadrový procesor s taktom 1,5 GHz dopĺňa 1 GB operačnej pamäte RAM. Vnútorné úložisko má kapacitu 8 GB a je rozšíriteľné o microSD pamäťovú kartu do kapacity 128 GB. Hlavný fotoaparát má rozlíšenie 5 MPix s LED prisvietením a predná kamera má rozlíšenie 0,3 MPix. Batéria má kapacitu 1500 mAh a samozrejmosťou je taktiež podpora dvoch SIM kariet. Vítaným parametrom je spomínaná podpora LTE/4G Cat.4 a VoL-LTE.  K dispozícii budú tri farebné vyhotovenia – zlatá, čierna a červená (vínová).

Škoda je však jeho nedostupnosti na našom trhu, ako detský, základný smartfón by mohol určite zaujať.

Viac k téme:

Samsung Z2 s OS Tizen bude predstavený už o dva dni

 

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE