Prednedávnom pristúpila spoločnosť k podobnému kroku aj s modelom Galaxy S7, ktorému oficiálna podpora skončila.

Niekdajšia vlajková loď spoločnosti Samsung Galaxy S8 sa po nedávnom uvedení série Galaxy S20 stala vo vlajkovom segmente až treťou v poradí. Aj keď sa Samsung zaväzuje pre svoje top modely k dvojročnej pravidelnej podpore, aktualizačný interval sa neskôr začne predlžovať. To sa práve teraz deje aj s vlajkovou loďou z roku 2017.

Samsung Galaxy S8

Android Pie bol posledným veľkým softvérovým updateom, ktorý dorazil do Galaxy S8 a S8+, pričom donedávna obidvaja zástupcovia dostávali mesačne bezpečnostné záplaty. Samsung ich však teraz presúva už iba na štvrťročné aktualizácie.

K modelu Galaxy S8 sa pridávajú aj niektoré novšie modely, ktoré tiež dostanú opravy každé tri mesiace: Galaxy A71 5G, A41, A31, A11, M11 a Tab S6 Lite. Tieto zariadenia ale nikdy neboli súčasťou mesačného cyklu, ktorý je vyhradený iba pre prémiové produkty spoločnosti Samsung.

Mesačné aktualizácie sú aktuálne garantované od modelu Galaxy Note8 a novšie. Note z roka 2017 by mal byť ďalším modelom, ktorý čoskoro zaznamená tento downgrade. V tesnom závese môžeme očakávať aj Galaxy S9.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

iPhone SE (2020) je rýchlejší ako najrýchlejšie Android zariadenia, tvrdí Tim Cook

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.