Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Veterné počasie má aj svoje výhody. Užite si spolu s deťmi tradičné jesenné púšťanie šarkanov. Vedeli ste, že táto tradícia tu bola už pred 2000 rokmi a pochádza z Číny? Pôvodne sa šarkany používali na rôzne účely, najmä vojenské, ako prenos informácií alebo zastrašovanie protivníkov.

Neskôr našli využitie pri vedeckých výskumoch a meteorológii. Napríklad vedec Benjamin Franklin ich použil na skúmanie bleskov, čím získal množstvo dôležitých poznatkov o elektrine. Dnes ich poznáme predovšetkým ako zábavné a oslavné symboly, ktoré prinášajú radosť deťom aj dospelým – zaujímavý kontrast v porovnaní s ich pôvodným účelom, nemyslíte? Lietanie šarkanov sa v Európe spopularizovalo na prelome 16. a 18. storočia a postupne sa stalo obľúbenou jesennou aktivitou na Slovensku. Lietajúci šarkan dokáže vyčariť úsmev na tvári každého dieťaťa a dospelým zase pripomenie malého princa v srdci. Šarkany prepájajú svet spomienok s okamihmi v prítomnosti.

Vlastné nebo plné farieb

Na Slovensku sa neraz šarkany aj vyrábajú so zapojením detí, čo je nádherný spôsob, ako sa zblížiť s malými pokladmi. Pri tvorení si nielen užijete kvalitný čas, ale tiež podporíte kreativitu a zručnosti najmenších. Popri tejto aktivite sa núka priestor na rozprávanie rôznych príbehov, zážitkov, dokonca aj na prebádanie rôznych farieb a materiálov. Avšak žijeme v rýchlej dobe, a ak chcete mať istotu, že váš šarkan vzlietne, nemusíte sa cítiť zle, ak sa rozhodnete pre kúpu hotového šarkana. Tento prístup je pre mnohých praktickejší a jednoduchší, a zaručí vám a vašim deťom úspešný veterný deň. Mnohé hotové šarkany sú vyrobené z kvalitných materiálov, čo znamená, že sa môžete spoľahnúť na ich odolnosť a výkonnosť počas hry.

Vietor v chvoste a úsmev na tvári

Okrem čerstvého a kvalitného sortimentu nájdete v Lidli, vďaka jeho privátnym značkám, kam patríi i Playtive,  aj výber šarkanov, ktorý poteší každé zvedavé dieťa. K dispozícii sú rôzne dizajny, farby a veľkosti. Nezabúdajte, že bez ohľadu na to, či si šarkana vytvoríte sami, alebo ho kúpite, najdôležitejšie je stráviť čas s rodinou a užiť si ho. Spoločne si tak vytvoríte krásne spomienky a prežijete chvíle plné smiechu a radosti, ktoré zostanú vo vašich srdciach navždy.

Playtive, Lietajúci šarkan, Lidl, 4,99

Značky: